Societat

societat

El Govern estudiarà “cas per cas” amb el sector els càmpings amb major risc d’inundació

Han acordat crear un grup de treball per tenir un diagnòstic el més aviat possible

El govern va detallar que hi havia 16 instal·lacions amb un risc greu que cal actualitzar

El govern català i el sec­tor del càmping han pac­tat crear un grup de tre­ball per diagnos­ti­car “cas a cas” la situ­ació d’aquells càmpings cata­lans que pre­sen­ten risc d’inun­dació, una anàlisi que, en el cas d’aquells casos més greus, estarà llest dins d’algu­nes set­ma­nes.

Així ho ha deta­llat el pre­si­dent de la Fede­ració Cata­lana de Càmpings, Miquel Gota­ne­gra, després de la reunió man­tin­guda aquest dimarts amb el pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat, Sal­va­dor Illa, amb el con­se­ller d’empresa, Miquel Sàmper, i amb la con­se­llera de Ter­ri­tori, Sílvia Pane­que, entre d’altres repre­sen­tants de l’admi­nis­tració.

Gota­ne­gra ha dit que con­fia que aquest grup de tre­ball es creï “en pocs dies” i que hau­rien de for­mar part d’ell repre­sen­tants d’Urba­nisme, Empresa, Tran­sició Ecològica i Pro­tecció Civil de la Gene­ra­li­tat, així com dels càmpings, de l’ACA, d’admi­nis­tra­ci­ons com els ajun­ta­ments i fins i tot de la Con­fe­de­ració Hidrogràfica de l’Ebre (CHE).

Després de la roda de premsa del Govern, la con­se­llera Pane­que, que exer­ceix de por­ta­veu de l’exe­cu­tiu, ha dit que el resul­tat d’aquesta anàlisi actu­a­lit­zada de la situ­ació dels càmpings cata­lans hau­ria d’estar “llest en dues o tres set­ma­nes”.

Gota­ne­gra ha dit, en al·lusió a aquest ter­mini, que la con­se­llera es refe­ria amb això als casos “més com­pli­cats”. “Tenen ganes que l’anàlisi sigui molt ràpid”, ha dit.

“El sec­tor és molt cons­ci­ent que hi ha algu­nes pro­blemàtiques com­ple­xes i que, pel propi bene­fici per al sec­tor, vol aju­dar a resol­dre-les”, ha dit Pane­que, que ha subrat­llat la volun­tat de “col·labo­ració” del sec­tor i d’ana­lit­zar qui­nes “figu­res jurídiques i com­pen­satòries” es poden habi­li­tar en aquells casos on les mesu­res cor­rec­to­res o d’auto­pro­tecció no puguin ser ade­qua­des.

Gota­ne­gra, acom­pa­nyat per repre­sen­tants dels càmpings de dife­rents províncies cata­la­nes i dels càmpings de mun­ta­nya, ha comen­tat que “en dos o tres mesos hi haurà una part del tre­ball fet” d’aquest diagnòstic precís.

Ha agraït a Illa la cele­ri­tat en rebre el sec­tor i ha posat de mani­fest la volun­tat de diàleg entre amb­dues parts.

La set­mana pas­sada el Govern va deta­llar que tenia loca­lit­zats 16 càmpings en zones de risc greu d’inun­dació i va pre­ci­sar que la majo­ria estan situ­a­des a l’alt Piri­neu.

Ha dema­nat per això una anàlisi “cas per cas”, “de major a menor risc”, i ha evi­tat aven­tu­rar si algun dels càmpings d’aquesta llista hau­ria de tan­car i tras­lla­dar-se a una altra zona.

El Govern estima que Cata­lu­nya dis­posa actu­al­ment de 396 càmpings, un sec­tor que genera un impacte econòmic d’uns 2.500 mili­ons a l’any, segons dades de la Fede­ració Cata­lana de Càmpings.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.