Economia

economia

L’ATA denuncia el “calvari burocràtic” que suposen les noves normatives

L’Asso­ci­ació Turística d’Apar­ta­ments Costa Brava-Piri­neu de Girona (ATA) denun­cia el “cal­vari burocràtic” i “l’ofec admi­nis­tra­tiu” que les noves nor­ma­ti­ves com­por­ten per als pro­fes­si­o­nals, que se sen­ten asfi­xi­ats. Segons expo­sen en un comu­ni­cat, el nou regis­tre de viat­gers i dades per­so­nals, que va entrar en vigor el desem­bre de l’any pas­sat, ha supo­sat pas­sar la pilota de la res­pon­sa­bi­li­tat als pro­fes­si­o­nals i incre­men­tar les hores que han de dedi­car a dema­nar una gran llista de dades, algu­nes de les quals con­si­de­ren absur­des i de difícil jus­ti­fi­cació. Són can­vis que han vin­gut de cop, sense que s’hagin par­lat i con­sen­suat amb el sec­tor, i les peti­tes i mit­ja­nes empre­ses tin­dran grans difi­cul­tats per poder-los assu­mir i tirar enda­vant el nego­cis, manté l’ATA. “A més això fomen­tarà encara més la il·lega­li­tat i també que hi hagi par­ti­cu­lars que tot i tenir la llicència turística se sal­tin les nor­ma­ti­ves”, afe­geix.

El sec­tor exposa que les noves nor­ma­ti­ves com­por­ten haver de dema­nar a cada pro­pi­e­tari una auto­rit­zació per donar d’alta el seu allot­ja­ment a la poli­cia, amb la feina afe­gida que això com­porta per als ges­tors. “I just acaba d’entrar en vigor el regis­tre de llo­guer d’habi­tat­ges d’ús turístic i de tem­po­rada i a par­tir de l’1 de juliol els pro­pi­e­ta­ris hau­ran de tenir un número de regis­tre”, indi­quen. També hi ha res­tric­ci­ons em matèria de publi­ci­tat dels llo­guers, amb san­ci­ons impor­tants; el con­trol horari dels tre­ba­lla­dors; l’incre­ment de la taxa turística, entre altres modi­fi­ca­ci­ons des­ta­ca­des. Pel que fa a la taxa turística ara han de regis­trar als cli­ents, cobrar i pagar a l’admi­nis­tració i amb la modi­fi­cació infor­mar a tots els cli­ents que ja tenen reser­ves.

“Hem d’assu­mir cada cop més tràmits burocràtics, amb els pro­ble­mes que això com­porta per als nos­tres asso­ci­ats, alguns dels quals ens han fet arri­bar la seva gran pre­o­cu­pació pels entre­bancs amb què es tro­ben per poder seguir tre­ba­llant i tirar enda­vant les empre­ses. Nosal­tres no hem de fer de poli­cies, ni de fun­ci­o­na­ris, sinó que hem de poder fer la nos­tra feina que és la d’ofe­rir als cli­ents una atenció i ser­vei de qua­li­tat, amb pro­fes­si­o­na­li­tat i sense tanta pressió”, i argu­menta la pre­si­denta de l’ATA, Est­her Tor­rent.

Tota aquesta càrrega, sosté l’ATA, se suma a l’amenaça de les nefas­tes con­seqüències que pot supo­sar el decret apro­vat el novem­bre del 2023 i que pot supo­sar que el 2028 des­a­pa­re­guin una gran part dels HUT, amb el gran impacte que això com­por­tarà en l’eco­no­mia cata­lana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.