Política
Rosa Coll
Cap de l’oposició (Compromís per Cornellà-ERC)
“En el tema del macroparc, hi ha hagut poca transparència”
“Hem de remar cap a un municipi verd, però, alhora, els veïns que van creure en aquestes opcions s’han de poder explicar”
“Hem de buscar la manera d’implantar l’energia verda i, segurament, amb una mirada no tan local, sinó més comarcal”
Els nostres joves no poden quedar-se al poble perquè no hi ha pisos per llogar ni cases per comprar
Rosa Coll explica en aquesta entrevista la posició del seu grup respecte als moviments per instal·lar un macroparc solar al municipi. També analitza els projectes del pla únic d’obres i serveis de Catalunya (Puosc).
Quina és la posició del seu grup respecte a un macroparc solar al municipi?
Hem estat conscients del problema quan ha aparegut en un punt de l’ordre del dia del ple, en què es parla d’una modificació del POUM i s’hi inclou una moció contra els macroparcs solars. La poca transparència de l’equip de govern fa que no se’ns informi d’aquestes coses.
Quin va ser el sentit del seu vot?
Ens vam abstenir en la moció, perquè som un grup que creiem en l’energia verda i creiem que hem de remar cap a un municipi verd, però que, alhora, tothom estigui igual d’informat i que, potser, els veïns que van creure en aquestes opcions també es puguin explicar.
Però vostès defensen el macroparc solar?
No hi estem a favor, però sí molt a favor d’utilitzar els espais municipals o altres zones com els polígons industrials com a punts d’instal·lació d’energies renovables.
I, per tant, han votat a favor de la revisió del POUM que frena els macroparcs?
El que s’ha fet inicialment en aquesta revisió és aturar les noves llicències d’obres i vam votar a favor d’aquesta mesura. Fa més d’un any i estem a cegues en qualsevol cosa en relació amb aquesta modificació, no veiem cap a on s’està treballant. Esperem que se’ns informi per analitzar-la. Com a societat i com a municipi, ens ho hem de replantejar, segur. També és cert que ningú vol tenir l’energia verda al costat de casa, però tothom vol energia verda. Per tant, hem de buscar la manera d’implantar-la i segurament amb una mirada no tan local, sinó més comarcal. Si nosaltres vetem un macroparc solar i ens van al municipi del costat com s’està insinuant, l’impacte visual continuarà sent el mateix.
S’està impulsant una altra revisió del POUM per municipalitzar els terrenys de l’antiga SAT Agater. Què en pensa?
Es van fer unes permutes per treure una activitat industrial del centre del poble que generava molt soroll, pols i coloms. Ara mateix, però, està totalment aturada. En aquest cas, tampoc no tenim gaire informació. Crec que l’equip de govern està immers en negociacions amb els propietaris per intentar fer una permuta amb un espai municipal, perquè l’Agater sigui pública.
Què creu que s’hi ha de fer?
Ha de ser una zona verda i una zona d’habitatge.
Habitatge protegit?
Sí, habitatge social i, sobretot, habitatge per a la gent jove del nostre municipi. Els nostres joves no poden quedar-se al poble perquè no hi ha pisos per llogar ni cases per comprar.
Què en pensa, dels projectes que l’equip de govern ha prioritzat en el Puosc?
Són els quatre projectes que s’havien inclòs en el pressupost de l’Ajuntament per a aquest any 2025, en el capítol d’inversions. No entenem com és que duem en el Puosc una cosa que esperàvem fer amb el nostre romanent de crèdit, superior a mig milió d’euros, i amb les nostres finances sanejades, com ens expliquen. Són projectes interessantíssims, un parc que demana la gent a Borgonyà, la carretera de Santa Llogaia que fa anys que s’ha d’arreglar, el projecte de Corts... Són projectes que calen i s’han de fer, però no amb un Puosc.
Què proposen, vostès?
S’hauria de ser més ambiciós i demanar incloure en el Puosc projectes amb una visió de futur que creiem que l’equip de govern no té.
Posi’n algun exemple.
Tenim un problema molt important de mobilitat, també d’infraestructures culturals i d’habitatge, la zona esportiva se’ns ha fet petita, i un llarg etcètera, més enllà d’un parc que podem fer amb els nostres pressupostos.
Com afronten vostès el tema dels barracons de l’escola?
Està bé que no marxin, però creiem que hi ha hagut poc diàleg amb la Generalitat. Té 50 anys i necessita millores i, fins ara, no s’ha demanat res més que una reunió a l’any.
Quines millores necessita?
Hi ha problemes amb escales, no hi ha sortides d’emergències... Pels anys que té i per la inseguretat que pot arribar a tenir, ens cal una escola nova, ens cal remar tots per poder aconseguir-ho.
Analitzi el clima polític.
El tracte amb l’equip de govern és nul, a banda de reunions molt puntuals amb algunes regidories per projectes comuns en els respectius programes electorals.
Notícies relacionades
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.