economia
El Sabadell avisa el BBVA que la venda de TSB fa més difícil l’opa
El conseller delegat del grup assegura que no s’ha fet servir l’operació com a “escut”
Ja fa dies que el Banc Sabadell avisa que el preu de l’opa del BBVA és baix, però la venda de la seva filial britànica TSB al Santander per 3.400 milions d’euros li dona nous arguments. Així ho ha advertit avui el conseller delegat del grup vallesà, César González-Bueno, que ha deixat clar que l’operació “augmenta el valor del banc” i, per tant, “fa que l’opa sigui més difícil o hagi de tenir un preu més car”, informen Efe i l’ACN.
Només un dia després que el BBVA anunciés que manté l’opa sobre el Sabadell tot i les noves condicions imposades pel govern estatal, com ara haver d’operar per separat almenys durant tres anys, el banc vallesà va contraatacar ahir acceptant l’oferta del Banc Santander per la seva filial britànica. L’operació permetrà repartir entre els accionistes un dividend extraordinari en el primer trimestre de l’any que ve de 50 cèntims per títol, amb un desemborsament global de 2.500 milions. En total, l’entitat preveu distribuir al voltant del 30% del seu valor en borsa en menys de 12 mesos.
Davant les suspicàcies que ha generat l’operació i el seu timing, César González-Bueno ha assegurat avui que la venda de TSB és “independent” de l’opa del BBVA, negant que sigui cap “escut” per protegir-se. Tot i això, ha destacat que té un impacte directe en l’oferta llançada pel banc basc.“L’únic que sé és que després d’aquesta transacció, l’opa té una prima negativa superior a la que tenia abans d’aquesta operació”, ha afirmat el banquer. Segons els càlculs del Sabadell, abans la prima negativa era del 6%, i ara s’enfila fins a gairebé el -10%. Sobre TSB, els directius del Sabadell han opinat que l’adquisició “va ser una bona jugada” perquè en deu anys han estat capaços de “doblar” el seu valor i revertir les pèrdues que va generar en un principi. Així mateix, ha justificat que no l’han venut abans perquè no es donaven dues condicions “fonamentals”: que la filial estigués “en una posició excel·lent pel que fa a independència” i que hi hagués un “desig rellevant” al mercat.