Emprenedors

Ingressos i formació per a estudiants

Yes We Campus ofereix una nova manera de treballar en línia a mida per a joves alumnes

L'estudiant s'implica en l'economia familiar i fa estalviar temps i diners
Yes We Campus és totalment transparent i compaginable amb els estudis

Amb dinou o vint anys tenia la neces­si­tat de gua­nyar diners, i va ven­dre roses. Això era a la uni­ver­si­tat, ara fa set anys. Va des­co­brir que tots els seus com­panys neces­si­ta­ven diners, ja fos per a un viatge de final de car­rera, per pagar un curs, etc. A l'any següent s'havia con­ver­tit en el proveïdor de roses per als estu­di­ants. Ho va inten­tar també amb viat­ges, rams per al dia de la mare i fins i tot arbres de Nadal: “L'estu­di­ant podia reco­ma­nar als seus pares que, en comp­tes d'anar al gar­den a com­prar l'arbre, i gas­tar-se 45 euros, l'hi podien com­prar a ell més barat i ell es que­dava una comissió”, explica Yago Zar­roca, cre­a­dor de Yes We Cam­pus.

Fins al 2011 el negoci a par­tir d'aquests pri­mers qua­tre pro­duc­tes va anar fun­ci­o­nant molt bé, fins al punt que havia fet una fac­tu­ració de 450.000 euros. El 2012 va deci­dir estu­diar a fons el model de negoci: va ana­lit­zar com amb 30 estu­di­ants havia arri­bat a ven­dre aquest total i va pre­veure que, si en comp­tes de 30 estu­di­ants en tenia 3.000, es podia con­ver­tir en un bon negoci. Així és com va néixer, a final del 2012, el por­tal Yes We Cam­pus, que s'ha cons­tituït en una eina per faci­li­tar ingres­sos als estu­di­ants: “És total­ment trans­pa­rent, sense lle­tra petita, com­pa­gi­na­ble cent per cent amb els estu­dis i estal­via temps i diners al propi estu­di­ant, i al seu entorn més pro­per”, explica Zar­roca. I a més, segons des­taca el seu cre­a­dor, cons­ti­tu­eix una eina com­ple­ta­ment for­ma­tiva: “A la uni­ver­si­tat els ense­nyen a fer una con­ferència, a convèncer, a fer tre­balls, a sin­te­tit­zar en trenta segons, a fer un spe­ech d'un pro­jecte, ven­dre'l i també a nego­ciar. O sigui que estan apre­nent els con­cep­tes que reben a la uni­ver­si­tat.”

Així, el que en un prin­cipi havia de ser una eina comer­cial s'ha trans­for­mat en una eina for­ma­tiva que podria interes­sar a les pròpies ins­ti­tu­ci­ons edu­ca­ti­ves: “Estem a punt d'arri­bar a un pri­mer con­veni amb una uni­ver­si­tat. Em vaig reu­nir amb el seu gerent i va reconèixer que cada vegada hi ha menys beques per als estu­di­ants. Per això, una eina que per­metés obte­nir uns ingres­sos men­tre es com­pa­gina amb els estu­dis podria ser molt interes­sant.

El por­tal ofe­reix un seguit de pro­duc­tes diver­sos que l'estu­di­ant pot anar comer­ci­a­lit­zant. Per començar, l'estu­di­ant ha de gene­rar-se un per­fil i poste­ri­or­ment es marca un objec­tiu, que pot ser, per exem­ple, de 300 euros al mes, si és que es vol com­prar una moto, o neces­sita pagar-se els 2.000 euros de la matrícula de l'any que ve. A par­tir d'aquí, Yes We Cam­pus acon­se­gueix que es vagin gene­rant ven­des i comis­si­ons per tal que l'estu­di­ant acon­se­gueixi l'objec­tiu, pro­mo­ci­o­nant tots aquells pro­duc­tes que veu a la plana web al seu entorn més imme­diat. Per fer el per­fil no cal quota d'ingrés: “Sense con­di­ci­ons estra­nyes i rares. En tot moment veus els diners que tens, tot és molt trans­pa­rent. I en tot moment pots reti­rar els diners, a par­tir de 30 euros”, adver­teix Zar­roca.

“Si tu fas la com­pra del súper de la teva mare”, afe­geix, “es fa a través d'una pla­ta­forma amb la qual nosal­tres hem arri­bat a un acord i per cada com­pra de més de 60 euros que ell fa, gua­nya 10 euros en la pri­mera i 5 en les següents.” Al mateix temps, el noi s'implica en l'eco­no­mia de la família, diu el cre­a­dor del por­tal.

Per a les uni­ver­si­tats, el por­tal pot ser pre­sen­tat, d'una banda, com una eina for­ma­tiva i també com una “pedrera d'empre­ne­dors”, asse­gura Zar­roca, que diu que està tre­ba­llant amb nois i noies de dinou anys que ja tenen una gran inqui­e­tud per nous pro­jec­tes i per impli­car-se en la seva pròpia eco­no­mia. Aquesta relació pot anar, afe­geix, molt més enllà, ja que no es des­carta que, quan l'estu­di­ant deixa la uni­ver­si­tat, pugui seguir tre­ba­llant per a Yes We Cam­pus com a dele­gat de zona o repre­sen­tant d'algun dels pro­duc­tes que es comer­ci­a­lit­zen.

De moment, el por­tal cobreix Bar­ce­lona, però, segons Zar­roca, és una ini­ci­a­tiva per a tot l'Estat i també per a l'estran­ger, sobre­tot Europa. No des­carta tam­poc crear un pro­ducte sem­blant per a altres sec­tors de la població com mes­tres­ses de casa. Ja li han arri­bat peti­ci­ons, i també per part de per­so­nes a l'atur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ingressos i formació per a estudiants

Publicat a