Gran angular

Un espai apte per flirtejar-hi

Mans al cap, laments (pot ser que s'escapi algun renec) i un insistent “No, no, no, no!” Però sí. El missatge de text ha estat enviat, vola cap a l'altre telèfon i, encara que ens hàgim equivocat i que ara estiguem maleint els dits maldestres, ja no hi ha marxa enrere. Els missatges SMS i els whatsapps han adquirit un paper protagonista en les relacions entre les persones però també poden ser origen de malentesos per culpa d'espifiar-la pitjant una tecla equivocada.

Woowos és l'aplicació desenvolupada per l'empresa catalana Ilizion i que busca garantir “que sempre siguis propietari de la informació que envies”. Fins i tot quan el missatge ja ha arribat al destinatari, l'emissor té la facultat d'esborrar-lo. Igualment, si del que es tracta és d'enviar algun missatge de contingut especialment sensible, també hi ha la possibilitat d'encriptar-lo amb una contrasenya que frustrarà qualsevol exploració indiscreta del telèfon. Ho explica Ignasi Casanovas, un dels desenvolupadors de Woowos, durant el Techdemo Day, una jornada organitzada dimecres passat per La Salle Technova Barcelona.

Festejar i seduir.

El Techdemo Day està pensat per donar a conèixer projectes parits per start-ups (empreses de recent creació) i que cerquen finançament que permeti fer un pas endavant. Tania Sagaste és la directora executiva de La Salle Technova i destaca que la jornada, amb 100 empreses que exposen la seva idea (50 han quedat fora de la selecció), posa en contacte inversors que rastregen propostes atractives amb emprenedors que defensen projectes amb possibilitats de creixement.

Malgrat que en tots els casos es persegueix el mateix (obtenir finançament), no totes les idees estan en la mateixa fase. Tania Sagaste detalla que s'ha fet una segmentació dels expositors en funció de si estan “en fase d'idea, de desenvolupament, de llançament o d'expansió”. D'aquesta manera, si Woowos somia en 200.000 euros que donin empenta per arrencar, Jordi Aguilar, de ShareBi, explica que el software que ha desenvolupat per a indexar els números i balanços d'una empresa ja està en la segona ronda de finançament i que va a la caça i captura dels 150.000 euros que permetin seguir amb la via exterior que ha encetat a Mèxic.

Més consolidada està la presència exterior d'Universal Didactics, una empresa nascuda el 2009 a Terrassa i que es dedica a oferir continguts digitals per facilitar l'aprenentatge a les escoles.

Cap fred, cor calent.

Universal Didactics té presència en més de 100 col·legis a l'Estat espanyol i aspira a fer un salt internacional. Alex Zanuy –que diu: “Acabo d'arribar de la Xina i un altre soci és ara al Brasil”– explica que confien plenament en la fórmula del finançament extern perquè, de fet, la progressió de l'empresa hauria estat impossible sense una aportació inicial de 200.000 euros d'un business angel (àngel inversor).

Un àngel que li doni ales, busca Pablo Casals, el desenvolupador de Vojo, una aplicació per buscar rutes alternatives del camí de Sant Jaume. Igualment, Tobias Maier, biòleg, tip de perdre el temps buscant publicacions sobre aspectes concrets de la ciència, va idear una aplicació que actua de sistema d'avís quan surt alguna cosa rellevant. Anhela 100.000 euros per potenciar-la.

Segons Tania Sagaste, el prototipus de business angel (n'hi constaven 95 d'inscrits) és el d'un exempresari interessat en el sector digital. Són una peça preuada, i quan algun dels emprenedors n'ensuma un no estalvia paraules intentant convèncer-lo. Potser per això, perquè xerrar asseca la gola, la cervesera Moritz col·labora amb l'esdeveniment. En una hora i mitja, una de les quatre neveres plenes de cerveses ja havia quedat eixuta. Això sí, com que per fer negocis cal tenir el cap clar, la primera a esgotar-se va ser la cervesa sense alcohol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.