Borsa

En plena forma

Els nervis per Síria s'esvaeixen mentre s'intensifica la pluja de revisions a l'alça de l'economia espanyola. L'Íbex-35 ho celebra amb un alça del 3,31% en zona de màxims anuals.

Els nervis dels inversors afloraran en les properes jornades davant la cita clau de la setmana: la reunió de la Reserva Federal als EUA

Totalment reincorporada a la rutina i mostrant la seva millor cara. Així està la borsa espanyola, destacant sobre la resta de parquets internacionals pel seu bon comportament i fugint dels dubtes que poden frenar la seva particular escalada. El selectiu índex de la borsa espanyola ha continuat amb la tendència alcista de principis de setembre i ha fregat els 9.000 punts després de marcar un nou màxim anual en els 8.941,60 punts el divendres.

L'allunyament del conflicte bèl·lic a Síria un cop el seu govern s'ha assegut a negociar ha tranquil·litzat els mercats d'arreu en fer desaparèixer una incertesa que els preocupava des de feia setmanes. Però el que realment han celebrat els inversors en les darreres jornades ha estat la millora de l'economia espanyola que comencen a assenyalar diversos organismes i bancs d'inversió.

Al degoteig d'informes optimistes de la setmana precedent s'han sumat durant les darreres jornades d'altres més, com els de la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas) o Morgan Stanley, que si bé creuen que l'economia espanyola té crisi per estona han revisat a l'alça les estimacions de creixement per als propers exercicis. Això ha estat rebut pels inversors amb eufòria i les compres han acabat per imposar-se per segona setmana consecutiva en el mercat espanyol, disparant l'Íbex-35 fins a màxims dels darrers dos anys. El selectiu índex va acomiadar la setmana en els 8.941,60 punts, nivell que suposa un repunt del 3,31% en cinc sessions i que situa en el 9,48% la revaloració anual de l'Íbex-35. Només en el que portem de setembre, ha escalat un 7,85%.

AU FÈNIX.

La renovada confiança dels mercats internacionals en l'esdevenir de l'economia espanyola està beneficiant la pràctica totalitat dels sectors que cotitzen en borsa, però hi ha alguns que estant emergint de les seves cendres. Si fins ara eren pocs els que s'atrevien amb sectors com la construcció o la banca, ara la tendència s'ha invertit i els inversors aprofiten els baixos preus assolits en aquests valors per fer cartera. La banca mitjana ha estat de les més afavorides aquesta setmana després que el Banc Sabadell anunciés una ampliació de capital per enfortir el seu negoci del crèdit.

També el descens per sota els 250 punts bàsics de la prima de risc, que se situa ja per darrera de l'italiana, ha contribuït a que la confiança dels mercats retorni als valors bancaris. Així, entre els valors més alcistes de la setmana trobem a Caixabank, que ha escalat més d'un 8% després d'anunciar la venda d'una part de la seva participació a Gas Natural, seguida de Bankinter i Banco Popular, ambdós valors amb un alça superior al 7%. Les accions del Banc Sabadell, que només dimecres van disparar-se un 9,65% esdevenint el valor més alcista de la sessió de la Diada, van acabar la setmana amb un increment de gairebé el 4%.Pel que fa al sector del maó, durant les darreres sessions han destacat valors com Ferrovial, Acciona i Sacyr, amb increments que van des del 5% fins el 13%. També l'aerolínia International Airlines Group (IAG) s'ha beneficiat de la rebaixa de la tensió en el conflicte a Síria i la davallada en el preu del petroli. Això ha ajudat al valor a reprendre l'escalada alcista que dibuixa d'ençà que començà l'any (període en què s'ha enlairat prop d'un 70%) i s'ha apuntat un increment del 4% en les darreres cinc sessions.

Per la seva part, l'operadora Jazztel ha tornat a enlluernar els inversors per segona setmana consecutiva i ha acabat com el segon valor més alcista en sumar un guany per sobre del 8% animat per les concentracions que s'esperen dins del sector.

Per contra, el color vermell ha tenyit pocs valors en la setmana (entre els que es troben FCC, Enagas, BME i Ebro Foods) i les pèrdues en cap dels casos han arribat a ser superior al 2% .

La propera setmana revifaran els nervis dels inversors atès que dimecres se celebra la reunió del Comitè de Mercats Oberts (FOMC) de la Reserva Federal (FED). Els mercats estaran pendents del que digui el banc central i de les pistes que pugui donar sobre el què farà a partir d'ara amb els estímuls econòmics. Els analistes aposten per una retirada gradual i de poc impacte en els mercats, internacionals però si la FED acaba per sortir-se'n del guió pot provocar una indigestió en els parquets. Això no obstant, sembla que l'Íbex-35 va per lliure i a poc a poquet va escalant posicions, aliè als dubtes que l'envolten. És possible que el moment que apuntaven els experts fa uns mesos, assenyalant el potencial del mercat espanyol pels baixos preus d'un bon grapat de valors, és aquí i ningú no s'ho vol perdre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.