Quantium Medical exporta monitors als hospitals d'Àsia
Els equips mesuren la profunditat anestèsica i el 2014 incorporaran un sistema per mesurar també el dolor. Ven un 80% dels equips a Corea del Sud i la Xina
Quantium Medical fabrica instrumental mèdic, concretament els monitors d'anestèsia i hemodinàmica que es fan servir per determinar l'estat del pacient en plena operació de cirurgia o a les unitats de tractaments intensius als hospitals. L'empresa amb seu al Tecnocampus de Mataró dissenya la qCON, la maquinària que permet mesurar les ones cerebrals i capturar els senyals elèctrics per extreure la informació hipnòtica i saber quina és l'afectació dels fàrmacs que s'han administrat al malalt.
Quantium Medical es va fundar el 2011, el mateix any en què el soci fundador James Marugg va guanyar els premis Creatic que atorga el Tecnocampus. El president de l'empresa, el doctor Erik Weber, destaca la utilitat del monitor, que té la funcionalitat d'una tauleta, per poder ampliar, gravar o registrar la informació que vulgui el metge per configurar així l'historial clínic del pacient. Segons explica, aquest 2014 l'empresa traurà una nova versió de la màquina després de patentar un sistema que permet també mesurar el dolor del pacient un cop se li ha administrat l'anestèsia. “Pel metge és complicat saber si el pacient pateix, perquè amb l'anestèsia s'administra un relaxant muscular i si es desperta no ho pot transmetre”, diu. Les proves d'aquest nou sistema s'estan portant a terme conjuntament amb l'hospital Clínic. L'equip de Quantium Medical també treballa per millorar aspectes més pràctics, com fer més còmodes els elèctrodes que posen al front del pacient per captar les ones cerebrals.
Muntatge a vic.
Quantium Medical va facturar l'any passat 250.000 euros i estima que el 2013 doblarà les vendes fins a uns 500.000 euros. El president de la companyia reconeix que el mercat intern no és el seu objectiu en un moment en què les retallades afecten dràsticament la sanitat pública. Els principals competidors ara mateix són als Estats Units, on l'empresa mataronina no descarta desembarcar a llarg termini. L'empresa comercialitza el seu instrumental mèdic anant a fires i congressos mèdics com el que aviat hi haurà a Düsseldorf. A l'oficina del Tecnocampus treballen en el disseny, control, gestió i comercialització dels monitors deu persones, més la feina indirecta que representa per a altres empreses, que els subministren material per fer l'equip.