Emprenedors

Agendes virtuals dels 0 als 3 anys

Kinder Tic és una plataforma que facilita la comunicació de famílies i l'escola bressol

Facilitem la comunicació en temps real entre l'escola i la família

No es fa estrany veure ordinadors portàtils als instituts o a les aules d'informàtica de les escoles. En canvi és més inusual que les noves tecnologies s'apliquin per facilitar la feina a les escoles bressol. Això comença a canviar amb iniciatives com les dels emprenedors Carme i Juli Andrés i Marc Rabal, que fa un any van crear Kinder Tic, una plataforma virtual per als centres d'educació infantil i un lloc de trobada per a les famílies, que poden estar en contacte permanent amb l'escola on deixen els seus fills. Per la fundadora del projecte, Carme Andrés, aquesta comunicació és molt important en una etapa en què els infants se separen per primer cop dels vincles familiars. Segons explica, la plataforma que han ideat és un bon suport per a les famílies des del primer dia d'escola. “Enviar la fotografia del nen que han deixat plorant perquè vegin que al cap de cinc munits ja està jugant no té preu”, explica.

Les funcions de Kinder Tic són moltes, tant per a les famílies, per als docents com per a la direcció del centre. Les aplicacions permeten notificar durant el dia moltes de les activitats que es fan a l'escola, així com rutines que es poden enviar directament al telèfon mòbil dels pares. Per als educadors desapareix el paper i moltes tasques mecàniques, com ara els llistats d'assistència o enregistrar les rutines com ara els àpats i les dormides es poden fer automàticament clicant a les fotografies dels infants que apareixen en pantalla. “Tothom hi surt guanyant, en gestió de temps, estalviant recursos o facilitant aquesta comunicació en temps real entre l'escola i la família”, explica Marc Rabal.

temps per als infants.

Per ara ja tenen una vintena de llars d'infants que s'han adherit a la plataforma i en fan ús aquest curs. Els centres paguen a l'empresa una quota mensual per cada nen. A canvi, l'empresa es fa càrrec de la inversió per dotar el centre de les tauletes per als educadors i de formar tot l'equip per treure el màxim de profit a la plataforma. “La gent està predisposada a provar, tenen clar que és una oportunitat perquè les tasques més feixugues de gestió queden minimitzades i pots dedicar més temps als infants a l'aula.”

Fins ara les escoles bressol que s'han sumat aquest curs a la plataforma són privades, de les quals algunes amb educació en anglès, fet que no ha representat cap inconvenient, ja que s'ha traduït el contingut de la plataforma. Carme Andrés assegura, però, que estan en converses per portar el sistema a altres centres que depenen de gestió pública i que s'han interessat també per la seva aplicació.

moment complicat.

Andrés reconeix que el seu projecte es fa realitat en un moment complicat en què s'ha notat un descens del nombre d'infants, atès el context econòmic en què les famílies miren d'organitzar-se per estalviar-se portar els fills a l'escola bressol. Assegura, però, que les famílies s'han mostrat molt receptives i alguns ja han fet suggeriments per millorar aquesta eina. El mateix ha passat des de les escoles on els dubtes inicials dels educadors s'han esvaït i, segons els impulsors del projecte, ja dominen el sistema a la perfecció. El programari ha estat desenvolupat per ells mateixos, sense aprofitar altres plataformes de codi lliure per adaptar-les. Això els permet dissenyar amb facilitat nous mòduls amb continguts i suggeriments que s'adapten a les necessitats de cada escola. “No hi ha cap plataforma semblant en aquesta edat entre escola i famílies”, asseguren els joves emprenedors. Aquest fet els anima a pensar que en un futur la iniciativa seria exportable fora de Catalunya, per on han començat a comercialitzar el producte. Des de fa uns mesos, l'empresa està en contacte amb una escola bressol de San Francisco interessada a fer servir la plataforma.

El projecte de Kinder Tic es va gestar al Tecnocampus de Mataró, on es va instal·lar l'empresa a l'espai de la incubadora. El projecte va poder arrencar fa un any amb un crèdit de 50.000 euros concedit pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de l'Empresa Nacional d'Innovació. Tot i que l'empresa només té un any de vida, els tres socis fundadors feia més de dos anys que estaven treballant en el disseny i el desenvolupament tècnic del projecte

L'objectiu pel proper any és recapitalitzar l'empresa amb la comercialització de la plataforma i explotar al màxim les funcionalitat d'aquesta eina de treball i de comunicació fent les modificacions que facin falta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Agendes virtuals dels 0 als 3 anys

Publicat a