Emprenedors

Agendes virtuals dels 0 als 3 anys

Kinder Tic és una plataforma que facilita la comunicació de famílies i l'escola bressol

Facilitem la comunicació en temps real entre l'escola i la família

No es fa estrany veure ordi­na­dors portàtils als ins­ti­tuts o a les aules d'informàtica de les esco­les. En canvi és més inu­sual que les noves tec­no­lo­gies s'apli­quin per faci­li­tar la feina a les esco­les bres­sol. Això comença a can­viar amb ini­ci­a­ti­ves com les dels empre­ne­dors Carme i Juli Andrés i Marc Rabal, que fa un any van crear Kin­der Tic, una pla­ta­forma vir­tual per als cen­tres d'edu­cació infan­til i un lloc de tro­bada per a les famílies, que poden estar en con­tacte per­ma­nent amb l'escola on dei­xen els seus fills. Per la fun­da­dora del pro­jecte, Carme Andrés, aquesta comu­ni­cació és molt impor­tant en una etapa en què els infants se sepa­ren per pri­mer cop dels vin­cles fami­li­ars. Segons explica, la pla­ta­forma que han ideat és un bon suport per a les famílies des del pri­mer dia d'escola. “Enviar la foto­gra­fia del nen que han dei­xat plo­rant perquè vegin que al cap de cinc munits ja està jugant no té preu”, explica.

Les fun­ci­ons de Kin­der Tic són mol­tes, tant per a les famílies, per als docents com per a la direcció del cen­tre. Les apli­ca­ci­ons per­me­ten noti­fi­car durant el dia mol­tes de les acti­vi­tats que es fan a l'escola, així com ruti­nes que es poden enviar direc­ta­ment al telèfon mòbil dels pares. Per als edu­ca­dors des­a­pa­reix el paper i mol­tes tas­ques mecàniques, com ara els llis­tats d'assistència o enre­gis­trar les ruti­nes com ara els àpats i les dor­mi­des es poden fer automàtica­ment cli­cant a les foto­gra­fies dels infants que apa­rei­xen en pan­ta­lla. “Tot­hom hi surt gua­nyant, en gestió de temps, estal­vi­ant recur­sos o faci­li­tant aquesta comu­ni­cació en temps real entre l'escola i la família”, explica Marc Rabal.

temps per als infants.

Per ara ja tenen una vin­tena de llars d'infants que s'han adhe­rit a la pla­ta­forma i en fan ús aquest curs. Els cen­tres paguen a l'empresa una quota men­sual per cada nen. A canvi, l'empresa es fa càrrec de la inversió per dotar el cen­tre de les tau­le­tes per als edu­ca­dors i de for­mar tot l'equip per treure el màxim de pro­fit a la pla­ta­forma. “La gent està pre­dis­po­sada a pro­var, tenen clar que és una opor­tu­ni­tat perquè les tas­ques més fei­xu­gues de gestió que­den mini­mit­za­des i pots dedi­car més temps als infants a l'aula.”

Fins ara les esco­les bres­sol que s'han sumat aquest curs a la pla­ta­forma són pri­va­des, de les quals algu­nes amb edu­cació en anglès, fet que no ha repre­sen­tat cap incon­ve­ni­ent, ja que s'ha traduït el con­tin­gut de la pla­ta­forma. Carme Andrés asse­gura, però, que estan en con­ver­ses per por­tar el sis­tema a altres cen­tres que depe­nen de gestió pública i que s'han interes­sat també per la seva apli­cació.

moment com­pli­cat.

Andrés reco­neix que el seu pro­jecte es fa rea­li­tat en un moment com­pli­cat en què s'ha notat un des­cens del nom­bre d'infants, atès el con­text econòmic en què les famílies miren d'orga­nit­zar-se per estal­viar-se por­tar els fills a l'escola bres­sol. Asse­gura, però, que les famílies s'han mos­trat molt recep­ti­ves i alguns ja han fet sug­ge­ri­ments per millo­rar aquesta eina. El mateix ha pas­sat des de les esco­les on els dub­tes ini­ci­als dels edu­ca­dors s'han esvaït i, segons els impul­sors del pro­jecte, ja domi­nen el sis­tema a la per­fecció. El pro­gra­mari ha estat desen­vo­lu­pat per ells matei­xos, sense apro­fi­tar altres pla­ta­for­mes de codi lliure per adap­tar-les. Això els per­met dis­se­nyar amb faci­li­tat nous mòduls amb con­tin­guts i sug­ge­ri­ments que s'adap­ten a les neces­si­tats de cada escola. “No hi ha cap pla­ta­forma sem­blant en aquesta edat entre escola i famílies”, asse­gu­ren els joves empre­ne­dors. Aquest fet els anima a pen­sar que en un futur la ini­ci­a­tiva seria expor­ta­ble fora de Cata­lu­nya, per on han començat a comer­ci­a­lit­zar el pro­ducte. Des de fa uns mesos, l'empresa està en con­tacte amb una escola bres­sol de San Fran­cisco interes­sada a fer ser­vir la pla­ta­forma.

El pro­jecte de Kin­der Tic es va ges­tar al Tec­no­cam­pus de Mataró, on es va ins­tal·lar l'empresa a l'espai de la incu­ba­dora. El pro­jecte va poder arren­car fa un any amb un crèdit de 50.000 euros con­ce­dit pel Minis­teri d'Indústria, Ener­gia i Turisme, a través de l'Empresa Naci­o­nal d'Inno­vació. Tot i que l'empresa només té un any de vida, els tres socis fun­da­dors feia més de dos anys que esta­ven tre­ba­llant en el dis­seny i el desen­vo­lu­pa­ment tècnic del pro­jecte

L'objec­tiu pel pro­per any és reca­pi­ta­lit­zar l'empresa amb la comer­ci­a­lit­zació de la pla­ta­forma i explo­tar al màxim les fun­ci­o­na­li­tat d'aquesta eina de tre­ball i de comu­ni­cació fent les modi­fi­ca­ci­ons que facin falta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Agendes virtuals dels 0 als 3 anys

Publicat a