Emprenedors

Una aplicació que és un premi

Dos joves estudiants desenvolupen una eina que posa en comú consumidors i empreses

Volíem posar en pràctica el que ens ensenyen a la universitat

Abel Font i Lleonard Baucells són dos joves osonencs als qui resta un any per acabar la carrera d'administració i direcció d'empreses. “Volíem posar en pràctica tot el que ens ensenyen a la universitat”, confessa Font. I aquesta voluntat va ser el punt de partida de Premiados, una aplicació per a telèfons mòbils que cada setmana celebra sortejos per trobar afortunats entre els usuaris que se l'han descarregada. Posar-se al volant d'un esportiu de gran cilindrada i poder donar voltes en un circuit, obtenir entrades per al cinema o aconseguir lots de menjar i begudes són alguns dels 80 premis que ja han repartit en els sis mesos que f a que estan operatius. Un sis mesos que han servit per acumular 20.000 descàrregues (l'aplicació tant és operativa per a sistema Android com per als terminals d'Apple) i per aventurar que, a aquest ritme, els 40.000 euros de facturació que havien previst per al segon any d'activitat seran més aviat 100.000 euros. “Aquest primer any facturarem uns 10.000 euros perquè estem buscant col·laboradors (empreses que s'avinguin a fer acords i a oferir lots de productes a canvi de guanyar visibilitat) més que no pas clients, però l'any vinent la facturació sí que creixerà”, sentencia Font.

De fet, Abel Font hi entén, de números, perquè confessa: “Sóc un apassionat de les finances i de la borsa. Ara en tinc 21, però des dels 16 anys que inverteixo en borsa i fins i tot he fet pràctiques en un banc d'inversió.”

Tant ell com el seu soci s'han llançat de caps a aquesta aventura: “Vam invertir-hi tots els nostres estalvis, 28.000 euros”, confiant que la poden fer grossa: “El nom és en castellà perquè la nostra intenció és portar la idea a Llatinoamèrica. Llavors, caldria tenir un equip allà que treballés en coordinació amb l'equip d'aquí.”

Guanyar i guanyar.

El benefici que en treu l'usuari sembla evident perquè només de descarregar-se l'aplicació entra automàticament en els sortejos sense haver-se gastat ni un cèntim. A més, en cas de no guanyar el sorteig, també hi ha la possibilitat d'obtenir descomptes per als productes o les activitats que s'ofereixen: “Per exemple, Formula GT és una empresa que fa cursos de conducció. El premi que ens donen és una volta en un circuit amb un vehicle esportiu, però si no et toca el premi també te'n beneficies perquè obtens un descompte del 15% per si vols anar a fer aquesta activitat.”

I quin és el benefici que en treuen les empreses de posar els seus productes o serveis a sorteig?

Explica Abel Font: “La nostra plataforma els genera trànsit al seu web. El 30% dels participants en el sorteig van a veure el web de l'empresa que posa una oferta a sorteig. La nostra és una plataforma de generació de trànsit web.”

Premiados, segons que asseguren els seus creadors, fa convergir els interessos de dos públics objectius: el consumidor interessat a aconseguir un premi a cost zero i les empreses que busquen donar a conèixer producte i generar vendes. Expliquen: “L'aplicació és molt senzilla, hi ha els sortejos en una pantalla i n'hi ha diversos d'actius. Depèn d'on visquis varia perquè podem segmentar el públic.”

Aquest és un dels punts forts de l'aplicació, perquè gairebé poden segmentar amb bisturí qui veu una campanya. Això és possible perquè, en el moment de fer la descàrrega, l'usuari introdueix la seva edat, sexe i el codi postal del lloc on resideix. “Podem fer una campanya per a aquell codi postal concret, per exemple a Barcelona ho hem fet per als restaurants Tento. Si vius a Lleida aquell sorteig no t'interessa i, per tant, ni t'apareixerà. També és possible triar-ho per franges d'edat o per sexe.”

Premiados pugna per seguir creixent i ja admeten que no descarten una ampliació de capital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.