Focus

Negocis petits amb més de 2,6 milions de facturació

Com si fossin les taules de la llei que Déu va entregar a Moisés per consagrar els deu manaments, el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana també té uns principis inviolables, als quals demana submissió i respecte absolut si es vol entrar a formar part de la seva religió. “No s'admetrà l'ús de calderes de gelatinització amb l'objectiu d'obtenir fonts extres de sucres a partir d'ingredients com el blat de moro o l'arròs, amb l'objectiu d'abaratir costos” i “no s'admetrà l'ús de carbonitzadors per gasificar la cervesa de forma artificial” són dues de les exigències perquè una cervesa pugui ser tipificada d'artesana.

La unió fa la força.

Actualment al gremi hi ha adscrites dinou microcerveseries d'arreu de Catalunya però en breu la xifra augmentarà fins a 25 perquè són diversos els negocis que tenen tramitada la documentació per incorporar-s'hi. Fonts del gremi expliquen que al registre sanitari hi figuren inscrits prop de cinquanta elaboradors de cervesa i, malgrat que s'intenta contactar amb tots i oferir-los la possibilitat de sumar-se a la pinya, es dóna per gairebé impossible aconseguir la gremialització de totes les empreses: “Intentem portar un control i contactar-hi, però aquest món canvia dia a dia i hi ha qui no sap que existeix el gremi.”

Segons un informe socioeconòmic que busca avaluar l'impacte del sector de la cerveseria artesana a Catalunya, la producció anual total de les microcerveseries agremiades és de més de 7.600 hectolitres (760.000 litres) i suposa una facturació superior als 2,6 milions d'euros. Atès que la majoria d'empreses que s'hi dediquen són petits negocis, l'ocupació generada és de 35 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.