Emprenedors

L'alternativa a les residències per a gossos

Bibulu posa en contacte propietaris de mascotes amb cangurs particulars

Volem créixer a fora i ser el portal líder a Europa en aquest sector

Enrico Sargiacomo va trigar a complir un dels seus somnis i tenir un gos, “el meu pare no em va deixar tenir-ne quan era petit”, recorda, però quan el Gilberto va arribar a la seva vida ara fa quatre anys, les seves prioritats van canviar de cop. “Vaig passar el primer any dedicat en exclusiva a ell, em vaig comprar un cotxe només per poder portar-lo al camp els caps de setmana i si quedava per sopar feia venir els amic a casa”, explica.

Però quan l'Enrico va voler gaudir d'uns dies sense la seva mascota es va trobar que l'única opció -esgotada la carta de familiars i amics- era una residència canina, “i per molta confiança que et doni no deixa de ser un lloc on els animals no poden rebre un tracte individualitzat i a més t'acaben sortint molt més cares que les teves pròpies vacances”, explica Sargiacomo.

D'aquesta necessitat va sorgir la idea de muntar Bibulu, un portal que posa en contacte particulars que s'ofereixen com a cangurs de gossos amb particulars que busquen un ambient més familiar i un servei més econòmic per deixar les seves mascotes durant els dies que estaran fora.

El portal es va posar en marxa el febrer del 2013, i en aquest poc més d'un any ja ha sumat 40.000 cangurs registrats. “Molts d'aquests ja tenen gossos a casa, però també tenim famílies amb nens que no volen tenir gos tot l'any però que sí els ve de gust cuidar-ne un durant un temps, o professionals del sector que aprofiten aquesta plataforma per anunciar-se”, explica Sargiacomo.

I tots ells gaudeixen d'una assegurança veterinària durant els dies que duri l'acolliment de la mascota. A més d'aquesta assegurança el portal garanteix als propietaris dels gossos el retorn dels diners si no queden satisfets amb l'experiència.

Cada cangur publica la seva tarifa i en funció del valor que hi aporta -per exemple si té coneixements certificats en la cura d'animals o si la seva casa disposa de jardí- obté major visibilitat al portal. A més, els propietaris poden accedir als comentaris d'altres usuaris sobre la seva experiència amb els cangurs que es publiciten “la qual cosa també ajuda a generar confiança”, diu l'emprenedor. La tarifa màxima ronda els 12 euros la nit, “el 50% del que et costa una residència”, destaca Sargiacomo.

Quasi des del mateix moment de la seva posada en marxa Bibulu ja es va introduir al mercat italià i, des de fa uns sis mesos, està present també a Alemanya i a França.

L'objectiu de l'emprenedor és seguir avançant en aquest creixement internacional i per això confia poder tancar la seva tercera ronda de finançament en els propers mesos per aixecar fins a 2 milions d'euros. “El nostre objectiu és ser el portal líder del sector a Europa”, destaca l'emprenedor.

Bibulu, instal·lat a l'acceleradora de la xarxa d'inversors de Seedrocket, ja havia tancat dues primeres rondes que li han aportat mig milió d'euros.

L'any passat Bibulu -que té ara vuit treballadors- va facturar 220.000 euros, però Sargiacomo espera un salt pel que fa a aquest exercici, en bona part gràcies a l'entrada efectuada a nous mercats. “Ens donen una bona oportunitat per créixer, perquè per exemple a Alemanya la despesa mitjana que fan els propietaris dels gossos és de 150 euros, mentre que a Espanya no passa dels 75 euros.”

Durant tot l'any.

Entre els objectius de la firma també hi ha el d'aconseguir desestacionalitzar el negoci, ja que ara encara es concentra a les vacances d'estiu, Nadal i Setmana Santa. “Volem aconseguir que la gent recorri a nosaltres també els caps de setmana o entre setmana, senzillament perquè un dia estàs cansat o tens un compromís i necessites que algú altre es faci càrrec del teu gos”, destaca Sargiacomo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.