Eines

Hotels que innoven

Per què les habitacions han de ser quadrades o rectangulars? M'encanten les habitacions rodones o de formes diferents a les habituals. M'entusiasma que em sorprenguin amb els esmorzars. Per què a la majoria d'hotels els esmorzars són tan previsibles i vulgars? Em deleixo per trobar esmorzars diferents i creatius, com els famosos Detox de la cadena NH. Quan vaig a Colòmbia puc gaudir de diferents sucs de fruita naturals, impossibles de trobar aquí: móra, lulo, xirimoia...

M'encanten els hotels. Ara mateix us estic escrivint des d'un d'aquests establiments a Madrid. M'agrada molt veure innovacions hoteleres. Sabíeu que a les Maldives hi ha un hotel sota l'aigua? I que hi ha hotels per als amants de la xocolata? I que n'hi ha per a gossos i gats? Us sorprendria si us digués que hi ha hotels amb decoració Harry Potter? No deixo mai de sorprendre'm mentre viatjo i trobo hotels interessants. També n'hi ha, és clar, de clàssics i avorrits.

Per què les habitacions han de ser quadrades o rectangulars? M'encanten les habitacions rodones o de formes diferents a les habituals. M'entusiasma que em sorprenguin amb els esmorzars. Per què a la majoria d'hotels els esmorzars són tan previsibles i vulgars? Em deleixo per trobar esmorzars diferents i creatius, com els famosos Detox de la cadena NH. Quan vaig a Colòmbia puc gaudir de diferents sucs de fruita naturals, impossibles de trobar aquí: móra, lulo, xirimoia... Per què a la majoria d'hotels catalans només hi trobem ensopits sucs de taronja? Una mica més d'imaginació, sisplau!

Llits i capçals.

Quan trobo llits divertits també estic content. Llits amb capçals originals, amb coixins de colors o amb llençols diferents als habituals. Dormir bé és important. En molts hotels, malauradament, es dorm pitjor que a casa. Sé que un hotel és bo quan hi puc dormir com un tronc.

I el bany? Una peça importantíssima, a vegades més que la mateixa habitació. Una de les dutxes més impressionants que he trobat mai, per exemple, va ser en un hotel econòmic de la cadena Ibis a Medellín, a Antioquia. Una cabina compacta i elegant amb un raig d'aigua magnífic. Molts hotels pretesament de luxe tenen dutxes horroroses, incòmodes i fosques. És extraordinari poder-se dutxar amb llum natural. Per què molts hotels tenen el bany en un lloc ombrívol? Costa d'entendre que els arquitectes no esmenin aquest problema.

M'agrada molt trobar materials naturals a les habitacions: fusta, suro, plantes... Recordo amb molt afecte les habitacions dels hotels Chana a Veneçuela: grans, amb molta fusta, amb moltes plantes, amb molts colors. Ara el servei és un desastre perquè el govern els ha expropiat. M'agraden els hotels que et fan sentir viu, no els que t'enclaustren i t'empetiteixen.

I les recepcions? En un hotel milanès hi havia, darrere la recepció, un quadre que anava canviant de colors, com una aurora boreal. Una meravella, em vaig sentir fascinat. Que fàcil que és fer la vida més agradable a l'hoste quan s'hi posa una mica d'imaginació. Molts hotels malden, en canvi, per fer-li la vida impossible, o gairebé...

Sabeu que hi ha hotels on, a més de l'habitació, et lloguen una mena de niu penjant d'un arbre del bosc del costat per poder-hi fer una becaina o llegir-hi plàcidament? Això són idees creatives!

Innovar en hostaleria és important en un país turístic com Catalunya. Cal fer viure experiències als clients, cal emocionar-los. Cal que s'enamorin de casa nostra i tornin moltes vegades més. Però encara hi ha massa establiments convencionals que no aporten cap mena de valor. Innovem, ara que encara hi som a temps!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.