Empreses

El nou pla estratègic de MAT Holding preveu facturar 300 milions el 2018

La firma vallesana de fitosanitaris i tractament d'aigua ultima l'obertura de noves filials al continent africà

El grup MAT Holding, especialitzat en els sectors fitosanitaris i del tractament de l'aigua, ja treballa en el pla estratègic 2016-2018 i una de les conclusions és que la firma vallesana, que ara factura uns 180 milions d'euros, a finals del 2018 podria tancar l'any amb més de 300 milions de vendes amb un percentatge entorn del 75-80% d'activitat centrada en els mercats internacionals. També preveu un increment pel que fa als llocs de treball.

A més de l'aposta clara per la internacionalització, Pau Relat, el conseller delegat de la firma amb seu a Parets del Vallès, explica que “el continent africà és on focalitzarem els esforços i les inversions”. També afirma que “durant l'actual exercici es podrien obrir una o dues noves filials en països africans”. Present en una setantena de països, el grup dóna feina a uns 550 treballadors i disposa de filials a Itàlia, Estats Units, la Xina, Austràlia, Marroc i Portugal.

El responsable del grup explica que busquen oportunitats en llocs on hi ha necessitats industrials. “Volem fer inversions a mitjà i llarg termini”, diu Pau Relat, que afegeix: “No ens agraden els mercats emergents com ara Brasil; nosaltres som industrials i volem perdurar el negoci amb el temps.”

Amb la compra de l'empresa israeliana Dorot l'octubre de l'any passat, el grup MAT Holding, comptant la consolidació de la facturació dels darrers tres mesos de l'any 2014, ha tancat el darrer exercici amb 180 milions d'euros, pràcticament un creixement d'un 20% respecte a l'any anterior. Els darrers anys l'augment de vendes al mercat espanyol se situa entre un 2 i un 3%, mentre que els increments a la resta del món han pujat entre un 15 i un 20%.

El centre de Mollet del Vallès està especialitzat en la síntesi de productes amb base de coure. La seva capacitat de producte tècnic és de 30.000 tones a l'any, mentre que la de sals de coure pugen a 10.000 tones. Per reforçar la capacitat industrial, l'empresa IQV -que forma part de MAT Holding i està especialitzada a la divisió fitosanitària- va adquirir a finals del 2004 la planta de Bayer Cropscience de Cheste, a València. Aquesta planta ocupa una superfície de 45.000 m².

El grup d'aigües de MAT Holding està format per Regaber, Hidroglobal i Dorot. Conjuntament les tres companyies apleguen un total de 364 professionals situats a Parets del Vallès, Sevilla i Israel.

Creada a Israel el 1946, Dorot és una de les principals companyies mundials fabricants de vàlvules de control automàtic. La companyia israeliana disposa d'amb una xarxa de distribució que s'estén a més de 70 països.

MAT Holding té les arrels el 1935 sota el nom d'Ingeniería Química del Vallés, com a societat industrial dedicada a la producció de sulfat de coure. La firma va ser una de les primeres empreses espanyoles a creure en el mercat exterior. El 2005 es va crear MAT Holding, un nou paraigua per al grup “per poder afrontar millor el creixement”.

Facturació

180 M€

Treballadors

552

Any de fundació

1935

MAT Holding amplia la seu de Parets del Vallès per poder dur a terme amb plenes garanties el fort increment de la companyia catalana fins l'any 2018.
inversions

Tres milions per doblar la seu central

El grup MAT Holding ha invertit 3 milions d'euros amb l'objectiu d'ampliar la seu central localitzada a Parets del Vallès com a part de la seva estratègia de creixement i per afermar el seu pla d'internacionalització. Així, les instal·lacions del grup obtindran un total de 23.300 metres quadrats, xifra que representa un augment de la superfície del 130%. Precisament, per portar-ho a terme, MAT Holding ha adquirit una finca a tocar de la seu, propietat fins ara d'Acciona. Pau Relat, conseller delegat de MAT Holding, explica que la decisió s'ha adoptat pel “continu creixement de la nostra activitat i per la necessitat de reforçar la infraestructura a Espanya per seguir liderant des d'aquí el procés cap a nous mercats”. La companyia destinarà gran part dels nous terrenys a l'increment de la superfície del magatzem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.