Empreses

Marc Martí busca una nova ubicació per doblar la producció

La firma d'estampació de grans formats preveu créixer dos dígits gràcies al cicle de les eleccions. Un dels objectius és que cap client no representi més del 5% de facturació

L'empresa de produccions publicitàries Marc Martí preveu trobar una nova ubicació a mitjà termini amb l'objectiu de poder créixer. La firma, que està al Poblenou de Barcelona, creu que enguany serà bo, gràcies, en part, al cicle electoral que viurà el país, ja que bona part del material publicitari està produït i instal·lat per l'empresa nascuda l'any 1977.

L'any 2014 la firma d'impressions de grans formats ja va créixer respecte a l'any anterior. “Enguany encara serà millor perquè ja notem més alegria en les comandes i també perquè les diverses eleccions polítiques representaran una entrada extra d'ingressos per a nosaltres”, afirma Marc Martí, director general i propietari de la firma catalana que va tancar el darrer exercici comptable amb 9,2 milions d'euros. El propietari de l'empresa explica que ara, amb el creixement dels darrers dos anys, ja es fa difícil de treballar en les instal·lacions de 2.000 metres quadrats situades al Poblenou barceloní. Per això s'està buscant nova ubicació. “Volem que sigui més gran, que sigui d'una sola planta, i que es pugui carregar i descarregar a peu pla, i a més, mirarem que sigui al més a prop possible de Barcelona”, assegura Marc Martí.

La crisi ha afectat el creixement de l'empresa, com en altres sectors. Precisament per aquest motiu s'han imposat una filosofia guanyadora i segura: “Basem l'activitat en el servei i procurem que hi hagi molta diversitat de clients i de segments d'activitat”, sentencia el màxim responsable de l'empresa. En aquest moment, afegeix, el client més gran no supera el 5% de la facturació del negoci. Així, l'equip directiu té la certesa que encara que plegui un client no trontolli l'empresa. L'altre secret és el gran ventall de sectors als quals s'adreça la firma. Entre aquests, els centres comercials, les fires i congressos, la cultura i l'espectacle, els esports i els entorns privats i hotels.

Marc Martí controla les quatre empreses que configuren el grup. La resta d'accions estan en mans d'uns quants responsables de la companyia que fa més de 30 anys que treballen a l'empresa que va néixer al carrer Bailén de Barcelona.

L'empresa, que té 97 treballadors en plantilla, també té una planta productiva a València, des de fa uns 25 anys i una altra a Madrid, que fa més una tasca de delegació comercial i de representació.

Marc Martí està especialitzada en la producció de missatges publicitaris en formats grans i amb materials i suports molt diversos. L'assortiment més freqüent són les banderoles, els photocalls, la senyalització, la megaimpressió, esdeveniments, retolació i col·locació de cartells.

El 2014 la firma va fer una important inversió de més d'un milió d'euros en l'adquisició de tres màquines especialitzades en la impressió de grans formats. Una es va instal·lar a la planta de València.

Marc Martí diu que l'essència de l'empresa es remunta a quan tenia 17 anys, anava a l'institut i es dedicava a enganxar cartells. En l'actualitat disposa d'una col·lecció de cartells de Ramon Casas.

L'empresa Marc Martí, que torna al camí del creixement des del 2014, ocupa 97 treballadors, gairebé tots amb contractes fixos, i també dóna feina a diversos autònoms i professionals relacionats amb l'activitat.
Facturació
9,2 M€
Treballadors
97
Any de fundació
1977
valor afegit

Producció en temps rècord

Un dels punts forts de la firma és fer les coses de manera ràpida. “Fem dos torns i treballem el cap de setmana quan cal”, afirma el propietari. Un exemple és que van produir i instal·lar la senyalització, propaganda i decoració dins i fora del Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) en el campionat exhibició de patinatge sobre gel en pràcticament dos dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Marc Martí busca una nova ubicació per doblar la producció

Publicat a