Empreses

Computrabajo s'instal·la a Mèxic, Perú, Xile i Colòmbia

El portal d'ofertes de feina forma part de l'hòlding empresarial Redarbor

L'empresa estudia expandir-se per mercats emergents d'Àsia i Àfrica

Redarbor va comprar Computrabajo, un portal d'ofertes de feina present a 19 països de Llatinoamèrica, fa un any. Després de l'adquisició es van transformar les webs, tant pel que fa al disseny com a la funcionalitat. I el balanç del primer exercici és molt positiu –el nombre de visites ha crescut un 33%-, segons el fundador d'aquest grup empresarial, David González. Tant és així que l'empresa s'ha decidit a obrir oficines a Perú, Mèxic, Colòmbia i Xile, ja que, fins ara, tot funcionava en línia i la feina es feia des de la seu central del grup, situada a Sant Cugat del Vallès.

Replicarà així el model d'Infojobs Brasil, també a la cartera de Redarbor. El producte es desenvolupa a Catalunya i la tasca comercial i d'atenció a candidats i empreses es fa a l'àmbit local. De moment, s'han inaugurat les seus de Colòmbia i Mèxic, on hi ha 20 i 10 treballadors respectivament. I, aviat, s'obriran les de Perú i Xile.

González atribueix la ràpida expansió de Computrabajo a l'experiència prèvia del grup en el món dels portals de treball. Això, diu, els ha permès diferenciar-se de la competència. Si se sumen els dos portals llatinoamericans de Redarbor, el nombre de visites superen d'un 65% les dels portals del grup Seek, el principal competidor.

Infojobs Brasil és líder al país carioca i Computrabajo ho és a deu països de Llatinoamèrica. Més enllà d'això, González admet que s'estan estudiant altres mercats, que seran una realitat “aviat”. L'expansió es faria a països emergents, fonamentalment d'Àsia i Àfrica, i a través de Computrabajo, tot i que encara no tenen clar si mantindrien a tot arreu la marca i a països emergents.

Redarbor, que ja ocupa unes 160 persones, va ser fundat per González el 2013, després que l'empresari vengués la seva participació a Anuntis -n'havia estat cofundador-. Lluny de fer un descans, va decidir tornar a emprendre i crear un grup de negocis d'internet, que té tres focus: els portals de treball, els immobiliaris i altres negocis en línia atractius i que poden completar la cartera. A més d'Infojobs Brasil i Computrabajo, té participacions a Mubawab, una web immobiliària líder al Marroc i Qatar i amb presència a altres països del Nord d'Àfrica i Orient Mitjà, i a Vintage Express, de l'àmbit del comerç electrònic -venda de roba vintage.

Tots dos han entrat al grup empresarial a través de la incubadora de negocis d'aquest. Segons González, a diferència d'altres incubadores, ell aposta per entrar a pocs projectes, però implicar-s'hi d'una manera més directa. “Nosaltres aspirem a aportar coses als projectes de la incubadora, no només que estiguin en una taula a les nostres oficines i que vagin saltant cada sis mesos”, comenta l'empresari, que no descarta invertir en noves iniciatives aviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Computrabajo obre oficines a Mèxic, Perú, Xile i Colòmbia

Publicat a