Borsa

Els inversors retornen

La proximitat d'un acord amb Grècia apropa els inversors als parquets, però l'absència de solució els torna a allunyar. L'Íbex-35 suma un 3,91% i frega els 11.400 punts en una setmana volàtil.

L'interès de diferents fons d'inversió per Endesa ha catapultat les seves accions més d'un 7%
setmanal, malgrat la negativa d'Enel

Una cop més, les negociacions entre Grècia, el Fons Monetari Internacional (FMI) i l'Eurogrup per arribar a un acord que permeti al país no caure en fallida a final de mes han centrat l'atenció dels inversors. A principis de setmana la proximitat d'una solució al país hel·lè va oxigenar uns mercats ofegats per la incertesa des del passat abril.

Les concessions dels grecs i la disponibilitat dels ministres de finances europeus per tal d'assolir un acord que tregui el grecs de la delicada situació en què es troben va desfermar l'eufòria en els parquets. La pràctica totalitat d'índexs van disparar-se per sobre del 3% i van tancar dilluns la millor sessió en tres anys. I l'Íbex-35 no va ser cap excepció i va revalorar-se un 3,87% animat per la proximitat de l'esperat acord.

L'abundosa liquiditat present en els mercats, la manca d'inversions alternatives amb què obtenir rendibilitats significatives i la possibilitat de quedar-se fora de les pujades en cas que es confirmi l'acord amb Grècia van empènyer els inversors cap a la renda variable amb els primers indicis de solució.

Però com ja és habitual en els darrers temps, la negociació encara és lluny de tancar-se i els dubtes sobre si finalment Europa serà capaç de trobar una solució i esquivar la ruptura han tornat a fer ensopegar els índexs.L'ajornament de les discussions fins al cap de setmana va refredar l'optimisme i la pràctica totalitat d'índexs va enregistrar una frenada de les alces enregistrades a principis de setmana, que no obstant això van repetir-se divendres malgrat l'absència d'avenços amb Grècia.

Adéu a la ratxa negativa.

El principal índex de la borsa espanyola ha aconseguit trencar amb la negativa ratxa que l'havia dut a encadenar quatre setmanes consecutives amb descensos. L'Íbex-35 torna a mirar cap els 11.400 punts (va acomiadar-se divendres en els 11.372,30 punts) després de sumar un 3,91% en cinc sessions i situar en el 10,63% el guany acumulat en el 2015.

L'interès de diferents fons per comprar una part del capital d'Endesa a Enel ha catapultat les accions de l'elèctrica als primers llocs de la llista dels valors més apreciats en la setmana. Tot i que Enel no té cap intenció de vendre, els títols d'Endesa s'han revalorat més d'un 7%.Per la seva part, els nous ajustos anunciats per FCC per tal de reduir el seu deute i tornar al pagament de dividend en el 2016 han atret els inversors cap al valor. Les accions del grup s'han revalorat més d'un 6% en la setmana seguides dels grans valors com Santander o Telefónica, que han sumat més d'un 5% igual que ACS.

Per contra, la constructora OHL ha acusat la presa de beneficis i ha esdevingut el fanalet vermell de l'Íbex-35, després que la setmana anterior s'apuntés un guany superior al 14%.

Aena, que s'ha estrenat aquesta setmana en l'Íbex-35, ha tancat divendres amb lleus descensos sacsejada per la rebaixa de la recomanació de JP Morgan, que fixa en 87 euros el preu objectiu de les accions del gestor dels aeroports quan Aena cotitza en els voltants dels 94 euros.

Cal destacar que tot i els nervis i la volatilitat presents en els mercats, de tot l'Íbex-35 només han estat OHL i Aena els valors que han acabat en vermell la setmana.

Sembla ser que, malgrat les ombres que planen pels parquets internacionals, els inversors estan confiats que, tard o d'hora, els polítics arribaran a un acord que acontenti ambdues parts.

Per això, i tot i la decepció per la manca de solució definitiva, les compres han guanyat la partida aquesta setmana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.