Política

Forcadell creu que “molta gent” de Procés Constituent “pot votar” i “sentir-se molt identificat” amb Junts pel Sí

L'expresidenta de l'ANC assegura que “qualsevol amenaça” per part del govern espanyol “el desprestigia a nivell internacional”

La número 2 de Junts pel Sí, Carme Forcadell, ha assegurat aquest dilluns que “molta gent” de Procés Constituent “pot votar” i es pot sentir “molt identificada” amb la candidatura encapçalada per Raül Romeva. “Estem oberts absolutament a tothom” i “aquesta llista és per a les persones que sí que volen la independència”, ha dit Forcadell preguntada per Procés Constituent després que aquest cap de setmana aquest moviment hagi decidit no presentar-se a les eleccions del 27-S. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell ha dit que el Govern espanyol reacciona amb “amenaces” perquè “no tenen propostes polítiques” i remarca que “qualsevol amenaça els desprestigia molt a nivell internacional”.

Forcadell ha insistit en el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S, tot i que es convoquin a través d'un decret ordinari. “Les eleccions plebiscitàries com a tal no existeixen, el que li donen el caràcter de plebiscit és la manera d'anar-hi”, ha dit.

La número 2 de Junts pel Sí per Barcelona ha criticat els plantejaments fets des del PSC i UDC. “És tornar 40 anys enrere, ja ho hem vist, ho hem fet tot per entendre'ns amb l'Estat espanyol”, ha dit, tot remarcant que “PP i PSOE tenen la mateixa política” respecte a Catalunya i que la posició del líder de Podem, Pablo Iglesias, li recorda la promesa de José Luis Rodríguez Zapatero de donar suport a l'Estatut que aprovés el Parlament de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.