Política

Albiol critica que Junts pel Sí utilitzi “el missatge de la por” per “espantar” els catalans

El candidat del PP a la presidència Generalitat de Catalunya afirma que la candidatura unitària “comença a desfer-se”

El candidat del PP de Catalunya a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, creu que la candidatura unitària Junts pel Sí “ha passat al discurs de la por per espantar els catalans”. Segons el cap de llista dels populars pel 27-S, aquest “canvi d'estratègia” evidencia que el projecte “comença a desfer-se”.

Albiol ha defensat que l'única prioritat del PP és intentar sumar i no trencar res, i que Catalunya “sigui el motor d'Espanya com ho ha estat molts anys”. El candidat ha insistit que el seu projecte va més enllà de les sigles polítiques i ha instat els socialistes a deixar “l'ambigüitat” i a dir si el 28-S s'asseuran amb el PP i C's “per presentar una alternativa enfront d'aquells que ho volen trencar tot”.

En la seva visita a Tarragona, Xavier Garcia Albiol ha carregat contra la candidatura unitària de Junts pel Sí, a la qual acusa d'haver canviat d'estratègia i passar-se al “discurs de la por”. Segons ha incidit, això demostra que CDC i ERC veuen que “el projecte s'està torcent i té esquerdes”. Albiol ha aprofitat per situar el PP català com el garant de la unitat i de la voluntat de sumar per un futur que passa per “inversions en infraestructures, polítiques socials i no posar en risc les pensions ni el sistema econòmic del nostre país”.

El candidat del PP a la presidència de la Generalitat ha reptat també els socialistes a deixar “l'ambigüitat” i a aclarir si, després del 27-s, s'asseuran en una taula amb el PP i C's per establir un acord “de mínims” i una proposta d'actuació conjunta “que no necessàriament significa formar govern” per contrarestar “aquells que volen trencar amb Espanya” i evitar que això succeeixi.

Albiol ha citat explícitament al líder del PSOE, Pedro Sánchez, després que, segons ha lamentat, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, no s'hagi posicionat clarament.

El PP no descartar denunciar la campanya comunicativa del Govern pel 27-S

D'altra banda, Garcia Albiol ha apuntat que els serveis jurídics del PP estan estudiant la campanya comunicativa del Govern pel 27-S, en al·lusió als anuncis televisius que guarden similitud amb els del 9-N, i ha afirmat que la denunciaran “si hi ha base, com creiem que la té”.

En qualsevol cas, ha insistit el candidat, “el que no farem és començar a presentar denúncies i recursos perquè sí, només si hi ha una base i uns arguments raonables per a fer-ho”.

Alejandro Fernández, cap de llista per Tarragona

Xavier Garcia Albiol ha presentat aquest divendres a Tarragona el cap de llista de la demarcació pel 27-S, l'actual diputat al Congrés, president provincial del partit i portaveu del PP a l'Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, que substituirà Rafa Luna. Albiol ha definit Fernández com “un dels principals actius del PP a Catalunya” i li ha agraït que hagi decidir deixar “la comoditat política del Congrés” per anar “a les trinxeres i a la lluita” al Parlament

Alejandro Fernández ha apuntat que, malgrat que es presenten uns comicis “complicats”, no ha pogut rebutjar el repte de l'oferiment del partit i ha assegurat que compten amb l'ambició “d'un projecte guanyador”. Segons Fernández, entre el 60% i el 70% dels catalans se senten tant catalans com espanyols i ha afirmat que aquesta “majoria social” encara és més àmplia a les comarques de Tarragona. “Tarragona és la gran província catalana que se sent, sense complexes, catalana i espanyola, ho ha demostrat sempre i ho seguirà fent”, ha afirmat.

Fernández ha recordat que el ple de l'Ajuntament de Tarragona ha dit no a la independència i a l'AMI en cinc ocasions, i que també ho han fet les principals ciutats del seu entorn. El cap de llista per Tarragona ha dit que la demarcació inclou nuclis com Salou, “una gran mostra de pluralitat”, i Tortosa, “seu d'un bisbat que també s'estén a Castelló i amb qui tenim lligams que no es poden trencar ni es poden posar fronteres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.