Política

Homs atribueix l'escorcoll de CatDem a una maniobra de l'Estat per “danyar” CDC

El conseller de la Presidència demana que el responsable de convertir l'operació policial en un “espectacle televisiu” es tregui la careta

Recorda que “els poders de l'Estat” ja van “empastifar” les darreres eleccions de 2012

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha atribuït l'escorcoll d'aquest divendres a la seu de la fundació CatDem a una maniobra dels “poders de l'Estat” per perjudicar CDC a pocs dies de l'inici de la campanya del 27-S.

“És un acte de campanya electoral amb voluntat de fer mal. No té res a veure amb la voluntat de fer justícia. És per fer mal i muntar un espectacle televisiu. No són les formes d'un Estat democràtic i de dret”, ha lamentat en declaracions des del Parlament durant la roda de premsa per presentar els actes institucionals de la Diada.

En aquest sentit, Homs ha assegurat que diverses televisions van rebre ahir dijous l'avís des dels “poders de l'Estat” que s'anava a fer l'escorcoll. Al seu parer, aquest fet demostra que la voluntat de l'operació no és fer justícia, sinó “danyar” CDC tot just abans que comenci “una de les campanyes electorals més importants de la història de Catalunya”, la del 27-S. Per aquest motiu, ha demanat que els responsables d'haver convertit l'escorcoll contra la seu de la fundació Catdem en un “espectacle televisiu” es treguin “la careta” i expliquin perquè actuen d'aquesta manera.

El dirigent de CDC ha assegurat que el partit oferirà transparència total i absoluta amb tot el que demani la justícia perquè no tenen “res a amagar”. “Que vagin escorcollant. Hem passat tots els controls. Així de clar i rotund”, ha manifestat.

També ha sortit en defensa del president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, assegurant que és “qui ha fet més els últims anys per lluitar contra la corrupció”. Homs ha subratllat que l'any passat l'organització Transparència Internacional va donar la màxim puntuació a l'administració catalana.

El conseller ha recordat que “els poders de l'Estat” ja van “empastifar” la campanya a les eleccions catalanes de 2012, acusant el president de la Generalitat, Artur Mas, de tenir comptes corrents no declarats a Suïssa, un fet que “després es va demostrar que era mentida”. “Però el mal ja s'havia fet”, ha lamentat.

També ha destacat que el partit i la Generalitat van reaccionar amb contundència quan l'expresident Jordi Pujol va confessar haver amagat patrimoni a Andorra, en al·lusió que Pujol va perdre els càrrecs a CDC, CiU i la seva prerrogatives com a exmandatari del govern català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.