Política

Duran i Lleida agraeix a Felipe González la carta adreçada als catalans

El líder d'Unió defensa buscar vies d'entesa i apel·la a l'esperit de la Transició

Adverteix que les “fugides endavant” tenen “costos elevadíssims”

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha agraït aquest diumenge a l'expresident del govern espanyol Felipe González la seva carta adreçada “als catalans” . L'exlíder socialista adverteix els ciutadans que no es deixin “arrossegar” pel que considera una “aventura il·legal i irresponsable”, en referència a la independència.

A través d'una sèrie de missatges a les xarxes socials, el líder d'Unió adverteix que en el “debat independentista hi ha molta ignorància”, i puntualitza que “ignorància no és no saber les coses” sinó “no voler-les saber.

Per aquest motiu, “agraeix” l'article que l'exlíder del PSOE publica aquest diumenge al diari El País, en què exposa el seu argumentari contra la independència i les conseqüències negatives que, segons ell, tindria sobre la societat catalana.

Dit això, Duran aposta pel diàleg i recorda que durant la Transició va haver-hi entesa amb Felipe González. També subratlla que el 1976 el socialista es va entendre també amb Manuel Fraga, que era ministre quan el Franquisme el va empresonar, o amb l'aleshores líder del Partit Comunista, Santiago Carrillo. “Ara no ho podem tornar a fer? I tant que sí!”, afirma.

“Calen política, diàleg, pacte, transacció i consulta per superar l'atzucac. Les fugides endavant només porten al precipici amb costos elevadíssims. Seny!”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.