Política

Junts pel Sí

CiU i ERC fan un resultat similar al del 2012, però sense UDC

En les eleccions al Parlament del 2012, CiU i ERC van obtenir un total de 71 diputats, sumant el resultat de les dues formacions. A les anteriors eleccions, les del 2010, que van portar a la presidència de la Generalitat Artur Mas, aleshores la suma de CiU i ERC donava 72 diputats. En aquell moment l'escenari era molt diferent, i en l'inici d'aquell mandat CiU va governar encara amb el suport del PP. Segons la projecció d'escons d'aquesta enquesta, ara la llista de Junts pel Sí, en què s'integren CDC, ERC i les entitats sobiranistes, obtindria entre 65 i 70 diputats.

En les eleccions del 2012, tot i revalidar la victòria, CiU va experimentar una forta davallada (de 62 escons va passar a 50), que va afavorir de manera gairebé matemàtica ERC (de 10 diputats va passar a 21, el seu millor resultat en unes eleccions al Parlament). Si ens ho mirem en percentatge de vot, el 2010 CiU i ERC van sumar el 45,4% dels vots; el 2012, el 44,4%, i, segons aquesta enquesta, ara Junts pel Sí obtindria entre un 42,5% i un 44,5%.

Tot i això, però, cal fer una precisió més. I és que en totes les anteriors eleccions els convergents s'havien presentat en coalició amb Unió. Ara aquest partit, per primera vegada en unes eleccions al Parlament, hi concorrerà en solitari. Per tant, serà necessari veure quina és la incidència d'aquest fet en els resultats. Per ara, aquesta enquesta deixa fora de l'arc parlamentari el partit de Duran i Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.