Política

González matisa i ara diu que cal reconèixer Catalunya com a nació

L'expresident del govern espanyol considera que es va malinterpretar la carta en què va comparar Catalunya amb l'Alemanya i l'Itàlia dels anys 30

“No estic en condicions de dir que hi hagi intenció feixistitzant a Catalunya”

Felipe González ha volgut calmar els ànims i matisar les seves paraules després de la polèmica generada arran de la carta publicada diumenge passat al diari El país, en què comparava la situació de Catalunya amb “l'aventura alemanya o italiana dels anys trenta” o “l'Albània del segle XXI”. En una entrevista a La vanguardia, González lamenta que hi hagi hagut “una mala interpretació” de la seva opinió i assegura ara que està “a favor d'una reforma que reconegui Catalunya com a nació”.

Altres frases destacades de l'entrevista:

-“No estic en condicions de dir, no m'atreveixo a dir, perquè no tinc les dades per saber-ho, que hi hagi una intenció feixistitzant, o conduent el feixisme avui a Catalunya”

-“El que em preocupa és que qui tingui més vots a les pròximes eleccions catalanes se senti legitimitat a no respectar les regles del joc”.

-“Crec que la majoria de la gent a Espanya, també a Catalunya, vol diàleg”

-“La reforma del Tribunal Constitucional és una barbaritat”

-“Mas no exerceix avi com a president de tots els catalans i molt menys com a primer representant de l'Estat a Catalunya”.

-“La legitimitat democràtica no és només una qüestió de vot. Si no es respecten les regles es perd la legitimitat democràtica”.

-“A Catalunya jo hi he conegut un model de convivència social insuperable. Ara, aquest espai s'ha deteriorat dramàticament”,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.