Empreses

Covestro agafa el relleu a Bayer per retenir el lideratge a Europa

La multinacional química té un fort arrelament a Catalunya i ocupa més de 300 treballadors.

El recent divorci entre la multinacional alemanya Bayer i la seva divisió de materials (Bayer MaterialScience) ha donat origen a Covestro. La operació s'ha plantejat en termes de benefici per a totes les bandes implicades però no ha estat exempta de dubtes ni d'incerteses pel que pogués passar. Tampoc a Catalunya on, tot i tractar-se d'una firma d'ascendència alemanya, la divisió de materials de Bayer té un fort arrelament i ocupa, de mitjana, unes 330 persones. De fet, des de la seva planta a Tarragona Bayer s'ha convertit al llarg dels anys en la principal productora de matèries primeres per a plàstics de tot el sud d'Europa.

Bayer al·lega que el moviment de peces li serveix per reforçar la seva imatge de firma clau en l'àrea de la salut i les ciències de la vida. La popular marca de l'aspirina es reserva exclusivament per identificar els medicaments desenvolupats en la divisió de farmàcia (Bayer Healthare) i per als productes que comercialitza per a l'agricultura i el control de plagues (Bayer Cropscience). Per la seva part, independitzant-se de la casa mare, Covestro presumptament podrà desenvolupar-se amb més agilitat i respondre a les exigències del mercat amb més rapidesa La nova firma busca continuar el llegat de la multinacional alemanya en el terreny dels materials i, de manera oficial, s'assegura que no corre perill la preeminència que, operant des de Catalunya, ha aconseguit l'empresa dins el sector dels plàstics.

Inamovible.

Una posició de lideratge que, segons que manifesta Jesús Loma-Ossorio, director general de Covestro, no queda compromesa tot i operar sota el paraigua d'una nova marca. “Crec que es tracta d'un canvi molt positiu per a nosaltres. Com a empresa independent podrem concentrar-nos exclusivament a la nostra àrea d'activitat i, per tant, reforçar la nostra posició als mercats global i local.” Els dos centres de treball de Covestro a l'Estat espanyol són a la Zona Franca de Barcelona i al polígon petroquímic de Tarragona. Tampoc en aquest aspecte s'esperen canvis. “Disposem d'unes instal·lacions modernes i perfectament equipades i d'un equip de professionals d'alt nivell que, unit a la nostra experiència acumulada en el sector, ens permet ser optimistes respecte al nostre futur”, revela Loma-Ossorio.

De fet, la companyia identifica la fàbrica de Tarragona com a “un dels punts de referència dins de la indústria química espanyola”. Des d'aquesta planta es produeixen matèries primeres per a plàstics i es dóna servei a més d'una desena de països.

Covestro treballa amb indústries clau, com l'automobilística, la construcció i l'electrònica, així com les indústries relacionades amb el mobiliari, els articles esportius i el sector tèxtil.

Amb els seus productes i solucions, la companyia assegura que vol jugar un paper industrial determinant “per donar resposta a grans desafiaments actuals, des del canvi climàtic a l'escassetat de recursos”. La nova empresa és independent des del punt de vista legal i econòmic “però seguirà sent una filial de Bayer al 100%”, s'assegura. La intenció és que Covestro cotitzi a borsa el 2016.

Covestro acumula vendes anuals per valor d'11.600 milions d'euros. La divisió Iberia de la firma, amb seu a Tarragona i Barcelona, opera des de fa més de 40 anys i dóna cobertura a l'est d'Europa i el nord d'Àfrica.
Facturació
202 M€
Treballadors
330
Any de fundació
1971
el detall

Molt més que aspirines

Inevitablement el nom de Bayer va associat a les aspirines. No obstant això, l'activitat de la multinacional alemanya ha estat molt més productiva. Bayer MaterialScience, ara Covestro, és capdavantera en el mercat dels poliuretans, desenvolupant i produint els components amb què es fabriquen escumes rígides i flexibles, i també plàstics d'altes prestacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Covestro agafa el relleu a Bayer per retenir el lideratge a Europa

Publicat a