Política

Regne Unit

Les conseqüències del 'Brexit'

Boris Johnson, nou ministre d'Exteriors del Regne Unit

L'exalcalde de Londres i abanderat del ‘Brexit' substitueix Philip Hammond, que assumeix la cartera d'Economia

Amber Rudd és la nova titular d'Interior; Michael Fallon continua al capdavant de Defensa i David Davis serà el ministre del ‘Brexit'

La nova primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha nomenat aquest dimecres l'exalcalde de Londres, Boris Johnson, com a ministre d'Exteriors del seu govern.

El polític conservador, que va fer campanya a favor del Brexit en el referèndum del passat 23 de juny, serà el cap de la diplomàcia britànica durant les negociacions amb Brussel·les per a la sortida de la Unió Europea (UE), tot i que May ha creat un ministeri específic per a aquesta missió, que dirigirà el diputat conservador David Davis.

Johnson relleva Philip Hammond al capdavant Foreign Office, al qual May ha designat com a nou titular d'Economia. Hammond, com May, va defensar la permanència a la UE. El responsable d'aquesta cartera en els últims sis anys, George Osborne, un dels més estrets col·laboradors de David Cameron, deixa el govern.

La flamant premier britànica ha nomenat també la que serà la seva successora al ministeri d'Interior: Amber Rudd, que fins ara ocupava el departament d'Energia.

May ha confirmat que el fins ara titular de Defensa, Michael Fallon, continuarà al capdavant del seu ministeri, que ostenta des del juliol de 2014, quan va substituir Philip Hammond quan aquest va passar a Exteriors.

Aquest mateix dimecres la primera ministra ha nomenat David Davis ministre encarregat del Brexit. Davis, que va fer campanya a favor de la sortida e la UE, tindrà a les seves mans una de les tasques més difícils del mandat de la nova cap de govern.

May, que ha estat investida aquesta tarda per la reina Isabel II després de la renúncia de David Cameron, espera completar en els propers dies la composició del seu govern, en el qual, segons els mitjans britànics, podria situar a més dones. La fins ara ministra de l'Interior és la segona dona al capdavant del govern del Regne Unit després de Margaret Tatcher, que va estar al poder entre 1979 i 1990. A més, serà la tretzena primera ministra del regnat d'Isabel II des del seu ascens al tron el 1952.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.