Política

SOBIRANISME

PROCÉS CONSTITUENT

Els membres del govern reben les notificacions amb les advertències del TC

Quatre secretaris judicials lliuren la notificació en mà a Carles Puigdemont i els consellers

Els funcionaris han acudit al Palau de la Generalitat just després de la reunió del Consell Executiu

Quatre secretaris judicials s'han personat aquest dimarts a les 12.30 hores al Palau de la Generalitat per lliurar en mà al Govern la notificació de la resolució amb les advertències que el Tribunal Constitucional (TC) va determinar arran de la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del Procés Constituent. Els quatre funcionaris han arribat just després que es celebrés el Consell Executiu que, com cada dimarts, es reunia al Palau. Poc després, el vicepresident Oriol Junqueras ha tuitat a la xarxa que ha rebut i ha signat el document.

Els secretaris judicials han volgut així lliurar personalment al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana, i a tots els consellers el dictamen que dilluns va dictar l'alt tribunal després d'una reunió d'urgència. La notificació que han rebut els membres del Govern adverteix, en nom del TC, dels riscos legals i penals que podria tenir que accedissin a desenvolupar o promulgar qualsevol llei o acció executiva que derivi de les conclusions del Procés Constituent o de la Declaració del 9-N.

Poc a poc gran part dels consellers han anat publicant a la xarxa com signaven les notificacions. Així, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa , ha deixat constància al seu Twitter.

De la mateixa manera, el conseller de Cultura, Santi Vila , que ha escrit: “Penso que el conflicte polític que vivim no el resoldran els jutges. En tot cas, acuso rebut de l'advertiment del TC”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull , també ha publicat en el seu compte personal: “Hem rebut la notificació del TC via TSJC ...”

I per a Meritxell Borràs , consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, és “la segona notificació” que rep, segons ha publicat.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz , ha escrit: “Un @govern actuant per la via del diàleg i de la democràcia i un TC advertint de les responsabilitats penals” amb la imatge de la notificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.