Borsa

InbestMe, el ‘robo-advisor'català

La nova firma aposta per l'automatització en la gestió de carteres, tot i que manté una certa personalització

El seu fundador espera arribar als 300 milions en gestió en tres anys

Els robo advisors, o eines automatitzades per gestionar inversions, són una realitat des de fa uns anys als països anglosaxons, on s'han començat a fer un lloc a la indústria de la gestió de patrimonis. Al mercat espanyol estan menys estesos, tot i que és cert que darrerament han anat sorgint projectes en aquesta línia.

Jordi Mercader es va fixar en aquesta tendència ara fa tres anys arran d'una experiència personal. La seva filla tenia uns estalvis d'uns 8.000 euros i a les entitats tradicionals no trobava una solució òptima per als seus interessos. Així és que Mercader, provinent del món de les finances, va dissenyar una cartera de fons indexats o ETF. A partir d'aquí, va observar dues coses. Primer, que era una solució eficient i molt utilitzada a altres països. En segon lloc, que el problema que tenia la seva filla era compartit per moltes persones del seu entorn.

Va estudiar com funcionaven aquestes firmes que oferien als seus clients carteres que es gestionaven de manera automàtica. I es va decidir a importar-ho a casa nostra. Així, després de tres anys de desenvolupament, acaba de llançar InbestMe, el primer robo advisor català.

Qualsevol persona disposada a invertir un mínim de 5.000 euros pot contractar una de les carteres d'aquesta nova firma. Per determinar el perfil de l'inversor i quina és la cartera més adient, InbestMe ha dissenyat un qüestionari que es pot respondre a la seva pàgina web i que ajuda en la classificació. S'han establert 11 perfils diferents. Un cop classificats, als inversors se'ls proposa la cartera que s'ajusta més a les seves necessitats. Aquesta decisió la pren un comitè d'inversió. La firma té tres carteres, diferenciades pel grau d'automatització. És a dir, en la primera, l'execució de la gestió és totalment automatitzada; en la segona ho és en un 50%; i la tercera és personalitzada.

D'aquesta manera, InbestMe pot oferir una combinació entre automatització i personalització que, segons Mercader, la diferencia d'altres gestores.

El fundador de la firma assegura que la introducció de la tecnologia en la gestió d'actius permet posar-la a l'abast de molta més gent. En aquest sentit, assenyala que els robo advisors són una bona opció per a moltes persones amb un patrimoni per sota del milió d'euros i que no troba una solució òptima a les seves necessitats d'inversió en les entitats més tradicionals. A més, en destaca l'eficiència. Les carteres estan formades per fons que repliquen índexs de qualsevol mercat. Per tant, també aporta un alt grau de diversificació. I, per últim, considera que gestores com la seva són més transparents i independents. No tenen lligams amb els bancs i prenen les decisions sobre com construir les carteres amb criteris exclusivament tècnics.

Mercader espera que, amb aquest reclam, InbestMe vagi captant clients a Catalunya. L'objectiu, diu, és arribar a gestionar 300 milions d'euros de 10.000 clients d'aquí a tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.