Empreses

Maverick està preparada per créixer fins a un 40% més

Amb la planta de bufat de plàstic l'empresa d'Ulldecona redueix costos de fabricació i elimina transport d'envasos

Maverick és un interproveïdor fabricant exclusiu de Mercadona

Laboratoris Maverick, del grup valencià Ubesol des de l'any 2006 i dedicat a la recerca i fabricació de productes cosmètics i d'higiene personal, té unes instal·lacions preparades per poder créixer fins a un 40% més si el seu únic client, la cadena de distribució Mercadona, li ho demanés. L'empresa d'Ulldecona (Montsià), amb unes instal·lacions fabrils de 40.000 metres quadrats, ha dut a terme els anys 2013 i 2014 inversions de millora i automatització per valor de 16 milions d'euros. Unes inversions que van servir per posar en marxa una planta de bufar plàstic per produir envasos i també una altra nau logística robotitzada d'última generació.

L'activació total de la planta de bufat va tenir lloc tot just ara fa quatre anys. La instal·lació té una superfície de 2.200 metres quadrats i una capacitat de producció de més de 300 milions d'ampolles PET anuals. La posada en marxa d'aquesta planta ha deixat Laboratoris Maverick, que dona feina a uns 325 treballadors, en una posició òptima per reduir els temps de producció. “Ara es poden preparar encàrrecs de fabricació complets en només 30 minuts”, explica David Sánchez, director de Comunicació i Recursos Humans del grup Ubesol, que afegeix que també “s'han reduït els costos de fabricació, amb un estalvi de 200 tones de materials anuals”. A més, suposa l'eliminació de transport d'envasos buits, que suposa la reducció de 99 tones d'emissions de CO2. Cal dir que abans els envasos venien amb transport terrestre des de Madrid.

Fa poc més de dos anys també es va posar en marxa la planta robotitzada a les instal·lacions d'Ulldecona, que tenen un superfície de 3.899 m² i una capacitat d'emmagatzemament de 31.000 palets. Equipat amb un sistema informàtic actiu les 24 hores, optimitza l'eficiència logística reduint de 50 minuts el temps de preparació i serveis de les comandes.

Laboratoris Maverick, que va facturar 114 milions el darrer exercici, fabrica productes per a la higiene i la cura personal de Mercadona sota la marca Deliplus i Línea Stylius (higiene i cura capil·lar). De fet, el laboratori d'Ulldecona, una localitat que té una població entorn dels 7.000 habitants, crea i fabrica referències de famílies de productes de cura per al nadó, afaitat, gels, productes per al cabell, desodorants, sabons de mans, depilació o higiene íntima femenina.

Maverick, que ara té les instal·lacions posades al dia, va fer unes inversions de manteniment el 2016 de 3,3 milions d'euros. Pel que fa a la producció, la xifra ha sobrepassat els 140 milions d'unitat en l'exercici passat. La facturació ha estat 10 milions més baixa que el 2015, perquè “hem preferit arribar als estàndards de qualitat més òptims en benefici i satisfacció del nostre únic client que no apostar simplement per la via de la quantitat”, explica David Sánchez, portaveu del grup.

Del Maresme al Montsià.

Laboratoris Maverick va ser fundada pel químic Pedro Murillo a Arenys de Mar l'any 1991. El 2003, la factoria Maverick es va traslladar a Ulldecona, a un polígon promogut per l'Incasol, ja que el cost del sol era més barat que el del Maresme en aquella època. El 2006 Murillo es va jubilar i Maverick la va adquirir el grup valencià Ubesol, fabricant de pals de fregar i baietes propietat d'Eduardo Úbeda i José Luis Soler, actual president del grup d'Atzeneta d'Albaida.

Des de llavors, el grup familiar valencià no va parar de créixer. Després de l'adquisició de Maverick, al 2010 compra Suquinsa, a San Fernando de Henares, que elabora gels i sabons de mans, que són la base de molts dels productes que utilitza Ubesol-Maverick amb l'objectiu de reduir costos i temps des de la fàbrica fins al centre logístic de l'àrea de Madrid de la cadena de distribució valenciana presidida per Juan Roig.

Facturació
114 M€
Treballadors
325
Any de fundació
1991
Des de ser un modest negoci de pals de fregar, baietes i fregalls creat per dos banquers com a feina complementària, Ubesol ha crescut molt gràcies a la compra de la catalana Maverick l'any 2006. Ara el grup factura 209 milions.

La nineta dels ulls del grup

El departament d'R+D+I és un dels que tenen més prestigi al grup interproveïdor de Mercadona. Ubesol va tancar l'exercici passat amb 53 professionals, 44 dels quals ubicats a Ulldecona. De fet, el 2016 Maverick va incrementar d'una vintena el nombre d'experts en recerca, el 35% dels quals són de procedència estrangera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.