Economia

municipal

campanya d'estalvi

Mig miler de lleidatans aprenen a estalviar llum

Mig miler de lleidatans han participat en la campanya d’assessorament de la Paeria per rebaixar la factura de la llum des que es va posar en marxa fa poc més d’un any. Segons l’Ajuntament, les intervencions a les llars han permès un estalvi energètic de fins al 30%. La campanya es repetirà aquesta tardor davant dels bons resultats obtinguts i la bona acceptació per part de la ciutadania.

La campanya d’assessorament energètic és fruit d’un treball transversal i coordinat entre la regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat i la regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida, que ja ha atès centenars de lleidatans interessats en aquesta iniciativa i, també, famílies vulnerables. La campanya, que és gratuïta, es va engegar l’any 2016 i està adreçada a famílies lleidatanes que volen aconseguir reduir l’import de la seva factura energètica i col·laborar, d’aquesta manera, a rebaixar les emissions de gasos que contribueixen al canvi climàtic.

Un equip de tècnics visita les famílies i fan una auditoria energètica a la llar. Es facilita un aparell mesurador de consums i es proposen intervencions simples (detecció de fuites, usos inadequats dels aparells, possibilitat d’instal·lació de sistemes de control com termòstats, canvi de bombetes, programadors horaris...).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.