Política

procés sobiranista

El PP descarta ja la suspensió de l’autonomia per evitar el referèndum a Catalunya

El portaveu dels populars al Congrés, Rafael Hernando, esgrimeix “raons temporals i jurídiques” per rebutjar aquest mecanisme

Aposta per fórmules “més oportunes i realistes” per evitar la celebració de l’1-O

El PP ha descartat ja, “per raons temporals i jurídiques”, aplicar l’article 155 de la Constitució per suspendre l’autonomia de Catalunya. En una entrevista a Europa Press, el portaveu dels populars al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat que recórrer a aquesta eina “en aquests moments” ja no resoldria la situació, i ha apostat per altres fórmules “més oportunes i realistes” per evitar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

Sense entrar en detalls, Hernando ha recordat que el procés està en mans dels tribunals i que el govern de l’Estat “recolzarà les mesures que siguin raonables i evitin aquesta situació”, en al·lusió al referèndum. En aquest sentit, el portaveu del PP al Congrés ha deixat clar que el pes de la llei “acabarà caient a sobre” de tots aquells que no respectin les normes, i ha posat com a exemple els casos d’Artur Mas i l’exconseller de la Presidència Francesc Homs, que ja han estat condemnats per la organització del 9-N.

Preguntat per l’ús de la força per evitar l’1-0, Hernando ha assegurat que l’Estat de Dret té “diversos mecanismes” per defensar-se i aconseguir que no es celebri la consulta. “No hi haurà referèndum”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.