Economia

El Cercle d’Economia vol “eleccions immediates”

La institució reclama que es deixi de banda la DI

Insta a reconduir les aspiracions “per la via de la legalitat”

El Cercle d’Economia va emetre ahir una breu nota en què insta la Generalitat a descartar una declaració d’independència i a convocar eleccions autonòmiques de manera immediata. Pels membres de la institució presidida per Juan José Brugera, s’estan complint “les pitjors previsions” després del referèndum de l’1-O, que s’han traduït, segons remarca la nota, en la sortida d’empreses, en “fractura social” i en la possibilitat “d’un profund deteriorament de l’autogovern”.

L’única alternativa que hi veu el Cercle per pal·liar aquest escenari és reconduir “les aspiracions dels uns i dels altres per la via de la normalitat i la legalitat”. L’opció d’unes autonòmiques d’urgència aportaria, segons el lobby econòmic català, “la serenitat que necessita una societat dominada per una desorientació i angoixa generalitzades”. Aquest camí semblaria –asseguren– “lògic i sensat” per conèixer “el mapa de preferències de la societat catalana”, amb un avançament d’eleccions que estaria justificat” després d’un període de més de dos anys d’una intensitat política mai coneguda en la nostra vida en democràcia”.

Si no s’opta per aquest camí, la nota alerta que “en els propers dies, Catalunya es pot encaminar cap a una dinàmica, perllongada i intensa, de descontrol, inseguretat jurídica i malestar ciutadà” de conseqüències imprevisibles, però que, en qualsevol cas seran –recalca– “dramàtiques”.

El Cercle apel·la als insistents missatges des dels alts càrrecs de la UE per retornar a “la concòrdia i la trobada”, i es declara amb l’esperança que “la prudència política” guiï els actes dels responsables institucionals catalans perquè, segons rebla la nota, estan en joc “els avenços socials, polítics i econòmics assolits en democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.