Economia

Eada destina 8 milions al seu campus de Barcelona

L’escola de negocis, que avui fa 60 anys, està remodelant l’edifici d’Aragó

L’escola de negocis Eada preveu inaugurar l’octubre de l’any que ve el projecte de renovació del seu campus a Barcelona, un edifici de 4.000 metres quadrats situat al carrer d’Aragó de la capital catalana. L’escola va iniciar les obres el juliol del 2016 i invertirà un total de 8 milions d’euros en un projecte que s’ha desenvolupat per fases per tal de fer-lo compatible amb la continuïtat de l’activitat docent. Eada ha assumit prop d’un 70% del cost de les obres, que ha finançat tant amb un crèdit hipotecari de 4 milions d’euros com amb recursos propis, i la resta l’assumeix la propietària de l’edifici, la immobiliària Núñez y Navarro.

Eada té un contracte de lloguer per a 29 anys amb Núñez y Navarro per a l’edifici d’Aragó, un emplaçament que ha volgut mantenir “perquè és un dels valors que més destaquen els nostres alumnes, el fet d’estar ubicats al centre de la ciutat”, explica el director general de l’escola, Miquel Espinosa.

L’escola de negocis celebra, a més, avui el seu 60è aniversari. En aquests anys han passat per Eada 120.000 alumnes, i d’aquests una part destacada són estrangers. L’escola va iniciar la seva internacionalització a mitjan anys noranta i actualment un 65% de la seva facturació és internacional.

Efectes del procés

En aquest sentit, el director general d’Eada, Miquel Espinosa, admet que la situació política a Catalunya no és el millor dels escenaris per atreure alumnes de fora i explica que sobretot en les primeres setmanes d’octubre van tenir anul·lacions de cursos per a empreses. Espinosa també veu el trasllat de seus socials com un element negatiu per al seu negoci de cursos in company, si bé explica: “Nosaltres anirem allà on ens demanin les empreses”, però a la vegada es mostra “optimista” respecte a l’opció que les empreses tornin, “tot i que no serà a curt termini”. El director general d’Eada veu encara precipitat, però, preveure l’afectació de la situació política en la capacitat per atreure alumnes per al curs 2018/19.

A banda del campus de Barcelona, Eada compta també amb el de Collbató i el campus virtual. Per tots tres hi passen uns 4.000 alumnes l’any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.