Societat

Habitatge

Ajuts per rehabilitar pisos a Tordera i cedir-los a lloguer social

L’Ajuntament aspira a aconseguir una desena més d’habitatges el 2018

L’Ajuntament de Tordera ha posat en marxa un nou incentiu econòmic adreçat als propietaris de pisos buits al municipi. Es tracta de subvencions de fins a 2.500 euros perquè es destinin a rehabilitar l’immoble i deixar-lo en condicions amb el compromís que passi a formar part de la borsa d’habitatges de lloguer social. El primer tinent d’alcalde, Josep Llorens (PDeCAT), explica que la iniciativa respon als bons resultats obtinguts quan el consistori ha tancat convenis amb particulars quan es tracta d’aconseguir pisos de lloguer per sota del preu del mercat que puguin ser assequibles per a col·lectius amb dificultats. “Els acords amb les entitats bancàries són més complexos i llargs”, precisa, i hi afegeix que “fins ara disposem d’una quinzena d’immobles que funcionen molt bé”. La convocatòria per rebre les subvencions s’allarga fins al 31 de desembre i està condicionada, entre altres criteris, al fet que el pis formi part de la borsa de lloguer per un període no inferior a tres anys. “Treballem amb el repte d’aconseguir una desena més d’habitatges que, amb tot, no cobriran la demanda que tenim, que és molta”, aclareix el regidor.

Des del govern de Tordera fa anys que es treballa per incentivar la disponibilitat de pisos a preus assequibles a través del Programa de Mediació per al Lloguer Social. El servei permet als ciutadans que hi participen disposar de les màximes garanties per a la gestió de la seva propietat. “La borsa facilita tots els tràmits del lloguer, el contracte d’arrendament i el seu seguiment i n’assegura el cobrament de la quota”, diu Llorens.

D’altra banda, la regidoria d’Habitatge de Malgrat ha signat aquesta setmana un contracte amb la Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social, Fundació SER.GI per posar en marxa el servei de borsa d’habitatges d’inclusió social, un servei que té com a objectiu facilitar i garantir l’accés i la permanència a l’habitatge de persones excloses del mercat residencial o en risc d’exclusió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.