Política

parlament

investidura

El PSOE demana als independentistes que deixin ”de jugar a escollir president”

Adriana Lastra insisteix que és “urgent” formar govern i que cal triar un candidat “viable”

La vicesecretària general socialista aposta perquè el TC forci la posada en mara del rellotge de la investidura amb mesures cautelars, tal com demanava el PSC

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha assegurat aquest dilluns que és “urgent” que es formi govern a Catalunya. La dirigent socialista ha demanat a les forces independentistes que “deixin de jugar a escollir president” i es posin d’acord per triar-ne un de “viable”.

Segons Lastra, la proposta de Jordi Sànchez com a candidat no reuneix el requisit de “viabilitat”. És per això que insta els partits a posar-se d’acord per un nom que “vetlli pel 100% dels catalans i no pel 47% dels independentistes”. “No es pot demorar més la formació de govern”, ha opinat.

En aquest sentit, ha recordat que el PSC ja va presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) per forçar que el rellotge es posés en marxa i comencessin a córrer els tràmits dels dos mesos per formar investir president. De moment, el TC només l’ha admès a tràmit però no ha dictat mesures cautelars, tal i com demanava el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.