Política

Foment del Treball lamenta que la inversió “real” dels pressupostos de l’Estat a Catalunya “només” és el 10,6% del total

La patronal considera que la xifra està “molt per sota” del pes específic de l’economia catalana en el conjunt de l’Estat

L’entitat valora positivament l’augment del 15,3% en el capítol d’inversió pública

Foment del Treball ha lamentat aquest divendres que la inversió “real” dels pressupostos del 2018 de l’Estat a Catalunya “només” és el 10,6% del total, “molt per sota” del pes específic que té en el conjunt de l’economia espanyola.

L’entitat afirma que el projecte presentat per l’equip del ministre Cristóbal Montoro assenyala que el volum d’inversió a Catalunya és de 1.113,8 milions d’euros, el 13,3% del total de la inversió per regions. Però afegeix que observant els annexos d’inversions “reals” es “constata” que la inversió destinada, amb la concreció del projecte d’inversió, se situa en el 10,6%.

Un altre punt que destaca la patronal catalana és que en les inversions projectades per al 2019 aquest valor és del 10,4%, llevat que s’incorporin nous projectes en el proper pressupost. Per a l’any 2020, afegeix, la xifra cau fins al 8,4% del total de la inversió per regions.

Com a nota positiva, Foment observa que el capítol de la inversió pública mostra un canvi “destacat” en relació amb la del 2017, ja que la partida augmenta un 15,3% –amb un augment del 14,8% en el sector públic administratiu amb pressupost limitat– i del 15,8% en el sector públic amb pressupost estimatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.