Política

Rufián: “Fer fora lladres i carcellers de Moncloa no és una opció, és una obligació”

Adverteix al PSOE que eviti les veus que diuen que és millor “amb lladres que amb republicans” i els assegura que a ERC també els fa “poca gràcia” votar al costat dels socialistes

El diputat d’ERC al Congrés demana a Mariano Rajoy i el president espanyol respon que “complirà el mandat dels espanyols” i del Congrés, sobretot després d’haver aprovat els pressupostos

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha descartat la possibilitat de dimitir malgrat l’escalada de pressió que rep per la votació divendres de la moció de censura i la voluntat de Podem i Cs d’impulsar-ne una altra “d’instrumental” en el cas que fracassi la de Pedro Sánchez, i s’ha dit víctima de la política de “Torquemada” per part de l’oposició. “La meva intenció és complir el mandat dels espanyols”, ha sentenciat durant una sessió de control al Congrés tensa on el portaveu adjunt d’ERC, Gabriel Rufián, ha afirmat que malgrat que a ERC li fa la mateixa gràcia que al PSOE votar junts, “l’obligació” dels republicans és fer fora els “lladres” i “carcellers” de La Moncloa. La portaveu del PSOE, Margarita Robles, ha afirmat que Espanya “necessita un president que sigui creïble”.

“Dimiteixi, marxi”, ha estat el missatge del diputat d’ERC, Gabriel Rufián, al president espanyol, Mariano Rajoy, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats. Rajoy li ha respost que no ho pensa fer perquè vol “complir mandat dels espanyols i d’aquesta cambra, sobretot després d’haver aprovat els pressupostos la setmana passada”. Rufián ha aprofitat la seva intervenció per enviar un missatge al PSOE, demanant que eviti fer cas dels barons i d’aquelles persones que diuen “millor amb lladres que amb republicans”. “A nosaltres ens fa la mateixa poca gràcia votar amb vostès, que segurament vostès votar amb nosaltres. Però és que fer fora lladres i carcellers de Moncloa no és una opció, és una obligació”, ha assegurat.

“No competiré amb vostè senyor Rufián amb bon gust, mesura i moderació”, ha comentat Rajoy en una resposta irònica al diputat d’ERC. “Només vull recordar el que he dit abans: La sentència no condemna el govern d’Espanya, el PP ni ningú que ara sigui militant del PP”, s’ha justificat Rajoy.

“El que passa a Espanya és que s’ha presentant una moció de censura, que té un acompanyant per a qualsevol situació, que és Podem. I hi ha dues opcions: acompanyar-se de Ciutadans, o de nous acompanyants, que estarien vostès, que seria conegut com a govern Frankenstein. La posició que està fent el PSOE, és dir-los, vigileu que si no em voteu, hauré de pactar amb Ciutadans i avançar eleccions. I a Ciutadans els està dient, vigileu que si m’exigeixes avançament d’eleccions, llavors me’n vaig amb el govern Frankenstein. Els estan fent xantatge a tots vostès. Ja veurem qui accepta el xantatge”, ha acabat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.