Política

Rivera anuncia un “no rotund” al sostre de despesa de Sánchez

El líder de Ciutadans diu al president del govern espanyol “que tiri dels socis separatistes i populistes”

Critica que el govern del PSOE vol apujar impostos i “perjudicar autònoms”

El president de Cs, Albert Rivera, ha anunciat que votaran en contra del sostre de despesa i ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a buscar suports en els “separatistes i els populistes com, segons ell, va fer a la moció de censura o en l’elecció del president de RTVE”.

El govern espanyol va aprovar per decret divendres passat el sostre de despesa, que és el primer pas i imprescindible per configurar els pressupostos del 2019. La mesura es votarà previsiblement al ple del Congrés aquesta setmana.

Rivera ha defensat que els va “costar molt convèncer Rajoy i Montoro” perquè abaixessin els impostos després de deu anys i que, per tant, ara diran un “no rotund” a Sánchez: “No col·laborarem amb la pujada d’impostos de Sánchez; una pujada que és dolenta per a l’economia i perjudica els treballadors”. “Que no compti amb nosaltres. Haurà de tirar dels seus socis nacionalistes per aquesta pujada”, ha reblat. “Vam treballar molt perquè la societat espanyola pogués respirar”, ha lamentat.

El govern espanyol va elevar el sostre de despesa en 125.064 milions d’euros per al 2019, el que representa un increment del 4,4% respecte el previst per aquest any. Divendres passat, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va dir que la mesura beneficiarà principalment les comunitats autònomes, ja que podran destinar uns 6.000 milions d’euros més a polítiques socials.

Per la seva banda, la ministra d’Economia, Nadia Calviño, va confirmar que la previsió de creixement per al 2018 –que va qualificar de “realista i prudent”– es manté en el 2,7%, una xifra inferior a la pronosticada per la CE i el Banc d’Espanya, entre d’altres. Sobre les previsions d’atur, el govern calcular que aquest any es tanqui en el 15% i baixi fins al 10,7% el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.