Emprenedors

Un arnès que té cura de la salut del gos

Dinbeat fa un seguiment de constants vitals per a mascotes ingressades a l’UCI

L’start-up DinBeat ha calculat que monitorar amb el seu dispositiu les mascotes que estan ingressades a la unitat de cures intensives (UCI) d’un hospital veterinari d’una dimensió mitjana gran, suposa un estalvi de més de 150.000 euros anuals per a cada centre. Ara com ara, el seguiment de les constants vitals com la saturació en la respiració, la temperatura i la freqüència cardíaca són feines que fa el personal de l’UCI de manera manual aproximadament cada hora. A més, es fan servir màquines de control de constants per a humans, amb uns sistemes de cablejat que no permet deixar-los monitorats de manera continuada.

Així que a més dels recursos humans que requereix aquest seguiment, l’interval de temps entre una presa i l’altra acaba sent ineficient per a un animal ingressat a l’UCI.

Per posar remei a aquesta deficiència, Talía Bonmatí, una jove emprenedora ha creat Dinbeat Pro, un arnès que té incorporats sensors per monitorar en temps real les principals constants vitals d’una mascota hospitalitzada i que, a més, transmet les dades que recull a una plataforma en línia o també, si es vol, a una aplicació mòbil.

Tot el desenvolupament tècnic del dispositiu l’ha fet internament l’equip d’enginyers de l’start-up, amb l’acompanyament de veterinaris experts en cardiologia i de l’Hospital Veterinari de la Universitat de Múrcia, que està provant el prototip durant tot el procés. Talía Bonmatí avança que ara com ara tenen el 90% del producte acabat, però que resten detalls finals. “Hem contractat una dissenyadora de moda perquè defineixi els acabats i l’encaix de l’arnès al cos de la mascota, segons la talla”, explica.

Pel que fa a la fabricació anirà a càrrec d’una firma catalana. “El fet de ser un dispositiu tan tècnic ens obliga a tenir la producció a prop per poder fer-ne un major seguiment”, explica Bonmatí.

De moment el dispositiu està dissenyat per a gossos, però l’objectiu és anar-lo adaptant per a altres animals de companyia.

Els plans de Dinbeat són començar a comercialitzar les primeres unitats durant el primer trimestre del 2019 en el mercat espanyol i a partir de l’any 2020 llançar-se a l’internacional.

Les previsions són molt optimistes. De fet, l’start-up està acceptant comandes abans de la comercialització, i la fundadora assegura que les peticions estan per sobre del que s’esperaven.

Els EUA, amb un dels majors índexs de possessió de mascotes, és un dels mercats que està més pendent de la sortida del nou dispositiu. Bonmatí avança, que en la ronda de finançament que tenen oberta de 500.000 euros hi ha un grup inversors dels EUA, molt interessats a entrar-hi. “Si ho fan, aquell mercat serà un dels primers a arribar”, diu.

Des que es va crear l’empresa, a finals del 2016, fins avui Talía Bonmatí explica que han passat per molts alts i baixos. “Gestionar els recursos humans és una de les tasques més exigents”, reconeix.

La firma és una de les deu start-ups que forma part de l’IQS Next Tech, l’únic programa d’acceleració industrial de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.