Política

Sánchez vol el sí de la Catalunya “intel·ligent”

Deslliga els comptes de la “població reclusa”

La fiscal vol que la deixin fer

El govern que presideix Pedro Sánchez no dona per perdut el vot a favor d’ERC i el PDeCAT al seu pressupost del 2019 i ahir la ministra portaveu, Isabel Celaá, va voler fer una crida a l’independentisme a separar les xifres dels comptes del que ella va anomenar la “població reclusa”. “Són mesures reals, de bondat per a les persones, canvis en el sistema energètic, mesures de dependència... Tot això és el que han de valorar les autoritats catalanes per a expressar-ho a la seva ciutadania que està esperant respostes, i jo dic que pesa molt més la Catalunya dins d’Espanya, històrica, intel·ligent, cultivada, cosmopolita que el que puguin ser algunes declaracions retòriques dels últims dies”, va dir Celaá.

Adjectivar Catalunya per estovar ERC i el PDeCAT és l’últim recurs per a un govern que assumeix que la fiscal general, María José Segarra, no aplanarà el camí perquè no rebaixarà l’acusació de rebel·lió als presos polítics. Quan els diaris de Madrid donen per fet –citant fonts de la fiscalia– que mantindrà la rebel·lió, la fiscal Segarra exigia ahir que “la deixin treballar amb tranquil·litat” evitant “conjectures”.

Tot i la dependència jeràrquica, la portaveu Celaá sosté que Sánchez no hi pot fer res: “L’executiu no pot actuar i ells ho saben molt bé, en relació amb el poder judicial, i la fiscalia es deu a uns principis d’autonomia i imparcialitat i ho saben.” Sánchez prioritza el sí del PNB a l’acord amb Podem i després vol festejar ERC i el PDeCAT amb l’esquer de “revertir els ajustos de Rajoy”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.