Política

Iglesias té previst reunir-se amb Junqueras a la presó

El líder de Podem avança que vol buscar el suport del líder republicà als pressupostos pactats amb Pedro Sánchez

Subratlla que la posició del seu partit és que els presos polítics haurien de ser alliberats

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, té previst visitar el president d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners per tractar, entre altres coses, del suport dels republicans als pressupostos pactats entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ell mateix.

Iglesias ja s’ha reunit a la presó anteriorment amb el líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i ha reconegut que el seu equip i el d’ERC treballen per trobar una data per trobar-se amb el president dels republicans a la presó de Lledoners. La cita encara no té data tancada però espera que sigui “el més aviat possible”.

En una atenció als mitjans aquest dimarts als passadissos del Congrés, Iglesias ha defensat que “es normal i saludable que el secretari general de Podem es reuneixi amb el líder d’ERC”, més enllà de la circumstància que aquest últim estigui a la presó. “És excepcional que el president d’Esquerra estigui a la presó, i jo desitjaria que no fos a la presó, però no tinc cap problema amb reunir-me amb ell a la presó”, ha assegurat.

Iglesias ha avançat que vol parlar amb Junqueras de política i de la situació dels presos, que segons ell és “un problema polític”. Però també vol parlar dels pressupostos perquè “hi ha més problemes polítics”. “Que els catalans no arribin a final és un problema polític. I jo estic convençut que una força política d’esquerres no impedirà que els ciutadans puguin guanyar 900 euros de salari mínim, que pugi la dependència o que es protegeixi els llogaters i es baixin els preus dels lloguers”, ha afegit.

En aquest sentit, s’ha mostrat convençut “que Esquerra voldrà que la ciutadania catalana es beneficiï dels acords” assolits entre Sánchez i ell al voltant del salari mínim interprofessional o l’ajut a la dependència, “encara que també hi hagi altres problemes importants que cal abordar”.

Segons ell, “la política no s’esgota en un tema, encara que aquest pugui ser molt important”.

En qualsevol cas ha volgut deixar clar que la posició de la seva formació sobre la situació dels presos polítics catalans és molt clara: “Els presos haurien de ser a fora”.

Albiach insta ERC a pactar els pressupostos amb CatECP

ACN

La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha celebrat l’acord de pressupostos pactat entre el govern socialista i Podem perquè, segons ella, “enterra a Rajoy”. “Ara ens toca a nosaltres deixar enrere a Artur Mas i esperem que ERC s’atreveixi”, ha reblat Albiach.

La diputada ha assegurat que obligaran a l’executiu català a “governar i a fer que els catalans tinguem uns pressupostos a l’altura dels estatals”. Segons ella, amb els pressupostos estatals “anem en la bona direcció per posar en marxa Catalunya” i ara “necessitem uns pressupostos que ens facin baixar del podi de la vergonya”.

Albiach ha instint en la necessitat “posar-nos d’acord aquí abans d’anar a parlar amb l’Estat”.

La diputada ha lamentat el “trist aniversari de l’any de presó preventiva dels Jordis i ha dit que “espera que aviat puguin estar amb les seves famílies aviat per acabar amb la situació d’excepcionalitat del país”. “Catalunya només podrà avançar si hi ha un clima de distensió que permeti trobar solucions als conflictes i als problemes polítics”, ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.