Economia

El FT defensa la salut econòmica a Catalunya

El rotatiu econòmic assegura que “les pors dels inversors no s’han materialitzat”

La història de Pere i el llop no s’ha complert en el cas català, segons el prestigiós rotatiu econòmic Financial Times (FT). El rotatiu britànic escrivia dimarts en un article que “les pitjors pors dels inversors i els líders econòmics” durant el procés independentista a Catalunya “no s’han materialitzat” i la situació econòmica és “molt més esperançadora” del que semblava, segons informa l’agència ACN.

El diari econòmic cita empresaris i inversors que asseguren que les “tensions polítiques” del darrer any han tingut un impacte “nul” o gairebé “imperceptible” en els seus negocis. És el cas de declaracions, per exemple, del CEO i fundador de Wallapop, Agustín Gómez, que assegura al FT que la situació política no els afecta “gens” i que, tot i que és un tema important per a la societat, no afecta l’empresa. L’article també cita el president de la consultora immobiliària Savills Aguirre, Santiago Aguirre, que diu que, tenint en compte la demanda d’espais per a oficines, “les empreses no estan preocupades per la política”.

“Les empreses estrangeres no semblen gaire preocupades per la situació. Microsoft, Siemens, Amazon, Nestlé, Facebook, Allianz, Oracle, Media Markt i Lidl han invertit a Barcelona el darrer any”, diu el diari britànic. El diari sí que constata problemes pel que fa al turisme i diu que les imatges de la violència policial de l’1-O i dels enfrontaments el primer aniversari del referèndum han pogut desencoratjar alguns visitants.

El BBVA manté en el 2,5% l’alça del PIB enguany

BBVA Research preveu que el PIB català augmentarà enguany del 2,5% i del 2,3% el 2019, les mateixes xifres que va anunciar el 23 d’abril, segons Miguel Cardoso, economista en cap. Cardoso va presentar ahir una nova edició de Situació Catalunya, en què s’indica que si es confirma aquesta previsió a finals d’aquest any el PIB encadenaria sis anys amb una mitjana de creixement anual del 2,9%. Cardoso creu que el 2018 i el 2019 es crearan 130.000 llocs de treball i la taxa de desocupació se situarà en el 10% a finals del 2019. L’entitat creu, però, que ’’la incertesa política a Catalunya, el procés els atemptats de l’estiu han evitat la creació de 30.000 llocs de treball en l’últim any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.