Política

Casado acusa Sánchez de cedir amb Catalunya per allargar el mandat

El líder del PP retreu al primer ministre espanyol que no l’hagi trucat per pactar els pressupostos i hagi preferit parlar amb “independentistes” i “podemites”

Qualifica de “letals” per a l’economia els comptes aprovats pel govern espanyol

El president del PP, Pablo Casado, ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que hagi optat per negociar els pressupostos amb “independentistes” i “podemites” i l’ha acusat de cedir amb catalunya per continuar al capdavant de l’executiu.

En l’acte de presentació dels candidats del PP a Astúries, celebrat a l’Hotel Reconquista d’Oviedo, el popular ha criticat durament els comptes aprovats pel govern socialista, que ha qualificat de “tremendament dolents i letals per als interessos de l’economia”. Segons ell, és “una proposta egoista, partidista, sectària, innecessària, irresponsable i irreal”. “Avui és un mal dia per a Espanya”, ha afirmat.

Casado ha defensat que ell va respondre públicament a Sánchez que estava disposat a negociar els pressupostos i ha lamentat que només hagi trucat “els de sempre” “Diu que està disposat a negociar pressupostos i a mi no m’ha trucat. Ja sabia a qui trucaria, els de sempre: els independentistes, els batasunos i els podemites”, ha constatat.

El popular també ha criticat que el PSOE s’hagi plantejat donar suport als pressupostos de la Generalitat catalana. Segons ell, Sánchez cedeix als xantatges dels independentistes per guanyar temps i poder “ser a la Moncloa amb l’avió”.

Per Casado, a canvi d’allargar “el lloguer a Moncloa” Sánchez accepta uns comptes que inclouen ambaixades a l’estranger, assumeixen el cost de “la mansió de [Carles] Puigdemont”, financen la “propaganda de TV3” i promouen l’exclusió en l’educació.

El líder del PP ha reivindicat que Espanya no pot aguantar un govern autonòmic que “escup a ministres”, “ultratja el rei”, demana mediació internacional per desembussar el seu conflicte i insisteix a celebrar una consulta d’autogovern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.