Economia

Espuña tanca el 2018 amb un 7% més de facturació i arriba als 83 milions

La multinacional especialitzada en producció d’embotits oficialitza el relleu a la gerència

Vol consolidar el creixement en països clau per a l’exportació

La multinacional especialitzada en la producció d’embotits Espuña d’Olot ha facturat 83 milions d’euros durant el 2018, amb un increment del 7% respecte a l’any anterior. Aquestes dades s’han fet públiques coincidint amb l’oficialització del relleu al capdavant de l’empresa. Xavier Espuña n’ha estat el gerent durant els últims 43 anys i a partir d’ara ho serà el seu fill Esteve. És la tercera generació de la mateixa família, que va crear l’empresa el 1947.

Dels 83 milions d’euros de facturació, un 46% correspon a les exportacions. L’empresa ha expandit la seva activitat a 45 països. Els seus principals mercats són França, Portugal, els EUA i Alemanya. Espuña exporta a altres països amb una alta exigència en seguretat i qualitat alimentàries com ara el Japó i Corea.

Tal com ha explicat Esteve Espuña, el nou pla estratègic a mitjà termini de l’empresa inclou consolidar el lideratge en el mercat de pernil curat llescat, amb una forta aposta per la sostenibilitat en l’envasament, i desenvolupar el negoci de plats precuinats refrigerats. “És un mercat en creixement pel qual hem decidit apostar per oferir als consumidors receptes més saludables i naturals”, ha dit. A més, preveu reforçar el creixement als països estratègics per a l’exportació, com ara França, Alemanya, el Regne Unit, els Estats Units i el Canadà. “A mitjà termini, esperem triplicar la facturació a l’Amèrica del Nord i arribar als 10 milions d’euros”, ha afirmat.

Espuña té dues plantes a Olot, una a la Pobla de Lillet, una als Estats Units i una a Utrillas (Terol), i té terrenys a Mezquita de Jarque (Terol) per construir-ne una altra.

LA DATA

1947
És l’any en què
es va crear a Olot Espuña com a fabricant de fuet i llonganissa tradicional

LA XIFRA

450
treballadors
té l’empresa garrotxina repartits en cinc plantes a Olot, Terol, la Pobla de Lillet i els Estats Units.

La tercera generació de la família

Esteve Espuña es va incorporar a la multinacional familiar el 2014, després d’acumular experiències treballant per Samsung a Corea i ocupant posicions de responsabilitat en l’empresa d’enginyeria de disseny electrònic Draco Systems, entre altres companyies. Xavier Espuña continuarà vinculat a l’empresa en qualitat de president, amb funcions consultives en diferents àmbits, amb especial focus en R+D i producció. És la tercera generació de la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.