Gran angular

L’Estat suposa el 25% de les vendes de la pime industrial

Quan es pregunta com serà l’activitat global el 2019, només un 7% diu que serà dolenta

La pime industrial catalana destina un 44% de les seves vendes al mercat interior català. L’exportació -19% zona euro i 12% resta món- representa el 31%, mentre que l’Estat espanyol ha rebut el 25% restant de les vendes durant el 2018, segons l’enquesta Evolució de la pime industrial catalana el 2018 i perspectives per al 2019, elaborat i publicat per la patronal Pimec.

Les vendes de les pimes industrials el 2018 han experimentat un saldo de variacions (increment-disminució) positiu del 34%. Malgrat que el saldo indicat és menys bo que el registrat el 2017 (10 punts percentuals menys), “el valor és prou alt per poder afirmar que el 2018 s’ha seguit consolidant la recuperació del sector que s’havia anat produint els darrers anys”, va explicar Modest Ginjoan, responsable d’economia de la patronal catalana.

Les dades de l’enquesta, feta a 400 entrevistats d’empreses industrials amb assalariats, amb un màxim de 250 treballadors, donen un augment de la xifra de vendes del 3%, que es troba en sintonia amb les dades provisionals de creixement del PIB industrial català estimades per l’Idescat.

Quant a les exportacions, el 55% de les empreses ha respost que durant el 2018 han augmentat les vendes a l’exterior, davant un 18% que diu que han disminuït. Pel que fa a l’activitat inversora -molt similar a la de l’any 2017- ha estat força elevada entre les pimes industrials catalanes amb un valor ponderat del 66% de casos en què s’afirma que s’han fet inversions.

Pel que fa als resultats, tres quartes parts de les consultades diuen que han estat millors (43%) i iguals (33%) davant d’un 24% que diu que han estat pitjors. A la pregunta de com es presenta el 2019, un 58% diu que augmentarà l’activitat global respecte a un 7% que diu que serà pitjor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.