Política

Marta Sibina vota contra els pressupostos pel bloqueig a l’‘Open Arms’

La diputada d’En Comú Podem trenca la disciplina de grup i dona suport a les esmenes a la totalitat dels comptes

Considera que “els drets humans són innegociables” i retreu a Units Podem no haver ni tan sols criticat l’actitud del PSOE

La diputada d’En Comú Podem (ECP) al Congrés Marta Sibina ha trencat la disciplina de vot del seu grup en la votació dels pressupostos i ha donat suport a les esmenes a la totalitat dels pressupostos de l’Estat.

Després del debat d’aquest dimecres al migdia, la diputada del grup d’Units Podem –en formar part d’ECP– ha justificat la decisió pel bloqueig del govern espanyol als vaixells de rescat Open Arms i Aita Mari.

En aquest sentit, ha recordat que el programa d’En Comú Podem a les eleccions generals recollia que “els Drets Humans són innegociables”. “I si no són negociables, quina altra resposta mereix el PSOE que la retirada total i absoluta del nostre suport?”, ha argumentat en un fil de missatges les xarxes socials. “Cal discutir si donem o no suport a un govern que pren decisions que comporten la mort de persones al mar?”, ha afegit.

Sibina es pregunta si el seu grup donaria suport a un govern que facilités l’assassinat de dones pels seus maltractadors o les violacions en grup. “Doncs jo em pregunto: quina és la diferència entre tot això i donar suport a un govern que provoca la mort de persones innocents? Essencialment, jo no en veig cap”, conclou.

La diputada retreu al seu grup haver donat suport als comptes de Sánchez i haver-ho fet, a més, sense “cap menció ni crítica al PSOE per una decisió que està provocant la mort d’homes, dones i nens”. Al seu parer, “res justifica aquesta omissió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.