Empreses

Property Buyers by Somrie llança un pla d’expansió per obrir 150 franquícies

La firma de ‘personal shopper’ immobiliari acaba d’obrir una oficina a Girona Aquesta figura abarateix entre el 5 i el 12% el preu per al comprador

L’assessoria immobiliària gestiona unes 100 operacions anuals

Property Buyers by Somrie, una empresa especialitzada en personal shopper immobiliari amb seu a Barcelona acaba de llançar un pla d’expansió que té com a objectiu passar de les 25 franquícies actuals fins a les 150 l’any 2025, explica el president del grup, Enric Jiménez. La darrera oficina oberta ha estat a Girona, per gestionar i donar serveis a compradors i inversors d’immobles tant a la capital de les comarques gironines com de la Costa Brava.

Des de Barcelona, on hi ha la seu central, es dona servei a les diverses oficines repartides per Catalunya, l’Estat i en els mercats internacionals. Les més destacable són de les Barcelona, Sant Cugat, Tarragona, el Vallès –que presta servei bàsicament a les poblacions de Sabadell i Granollers–, la zona de Castelldefels i Sitges i ara també la de Girona. A la resta de l’Estat el seu mercat té força presència a Màlaga, Madrid, les Canàries, les Balears i Múrcia. Pel que fa al mercat exterior, destaca el Brasil, Mèxic, el Perú i ben aviat l’Argentina.

El 2010, Enric Jiménez va fer el salt a obrir una firma de personal shopper immobiliari, que es caracteritza per donar servei a qui vol adquirir un habitatge. Fins llavors, era una professió que gairebé només existia en les pel·lícules amb segell nord-americà. Seguir els consells d’aquests professionals és una manera d’estalviar temps i guanyar capacitat negociadora davant el venedor. Aquesta és la professió que van decidir importar els socis de Somrie ja fa vuit anys, en plena crisi econòmica i en un sector que ja havia perdut més del 50% de les empreses.

El fundador de Somrie, que així es deia llavors la firma que va tirar endavant amb altres socis, explica que els inicis van ser difícils. “Vam facturar 2.000 euros en sis mesos.” Fins i tot es va plantejar llançar la tovallola, però van veure que l’error havia estat adreçar-se al comprador mitjà. Després d’uns inicis complicats, els emprenedors van redirigir el negoci i es van focalitzar en segments més específics, bàsicament en inversors estrangers -que els primers anys representaven un 70% de la facturació, ara és a la inversa- i en cadenes que buscaven locals comercials per obrir nous establiments. Amb la nova estratègia i amb l’arribada de la competència, -que ajuda a conèixer millor la figura del personal shopper- l’empresa ha anat creixent fins a arribar a les 25 oficines actuals i a la quarantena de treballadors. “També ens va ajudar quan el 2013 vaig fundar i ser president de l’Associació Espanyola de Personal Shopper Immobiliari durant quatre anys”, explica Jiménez.

El 2018, Somrie i Property Buyers va fer una joint venture per complementar el mercat de Catalunya i Madrid que havia consolidat la firma fundada per Enric Jiménez amb la zona de Màlaga, un espai extens controlat per Property Buyers.

La figura del personal shopper immobiliari pot aconseguir descomptes atractius per als compradors i inversors. “Nosaltres estem oferint que aconseguim descomptes de com a mínim un 5%, és a dir, de 10.000 euros sobre un pis de 200.000 euros; si descomptes els 5.000 euros que et pot costar el nostre servei, encara et surt molt a compte”, afirma Jiménez.

Una altra característica que ofereix aquesta assessoria immobiliària als seus clients és la seguretat a l’hora d’adquirir un nou habitatge. “Tant si és obra nova com vella, tots els edificis han de passar per la supervisió d’un arquitecte, així com la comprovació que no hi hagi càrregues financeres desconegudes”, expliquen fonts de l’empresa.

La firma actua en dues línies de negoci. La compravenda d’habitatges i els lloguers. Quant a la segona opció, l’assessoria disposa de dos acords amb dues grans empreses del sector tèxtil i audiovisual per gestionar el lloguer per als seus professionals a les principals ciutats. Això suposa més de 150 operacions l’any. Quant a les operacions convencionals n’ha fet més de 100 el 2018.

Enric Jiménez va fundar Somrie el 2010 i poc després s’hi van incorporar altres socis. Van apostar per crear una firma de personal shopper immobiliari, que era més típica dels EUA i del Canadà que d’aquí. L’avantatge de l’emprenedor va ser la llarga experiència de vint anys en el sector.
operacions anuals
100
Treballadors
40
Any de fundació
2010


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.