Economia

La Fageda es posiciona en el mercat de les melmelades ampliant-ne les varietats

La cooperativa, amb la seu a la fageda d’en Jordà de Santa Pau, ha incrementat un 22% la facturació el 2018

Ara, en produeix de set tipus

La cooperativa La Fageda de Santa Pau ha registrat un creixement del 22 per cent en les vendes en el segment de les melmelades i, ara, es vol posicionar en el mercat d’aquest producte amb la renovació completa de la seva gamma de varietats. La Fageda acaba de treure al mercat un nou assortiment de melmelades amb una imatge i un embalatge més moderns.

Quant als gustos, n’hi ha de maduixa, préssec, figa, pera, pruna, tomàquet i fruits vermells. A banda d’aquests gustos, ha introduït innovacions pel que fa a l’elaboració, ja que aquestes melmelades contenen exclusivament sucre de canya i suc de llimona, a banda d’un percentatge superior al 60 per cent de fruita natural. Per tant, no contenen ni colorants ni conservants i la seva textura és consistent i amb trossos de fruita.

La nova imatge es fonamenta en el concepte de transparència; per això, les etiquetes permeten veure el contingut del pot i hi ha escrit el lema L’únic secret és la bona fruita cuita lentament. En cada pot de melmelada es pot llegir també la procedència de la fruita –tota és de proximitat i de qualitat– i, finalment, s’hi remarca que tot el procés de producció es du a terme a les instal·lacions de la cooperativa i, per tant, en un espai emblemàtic del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

L’envàs continua sent de vidre i es pot trobar en els formats de 230 grams o de dos lots amb assortiments diferents, cadascun amb tres pots de 43 grams. La Fageda, doncs, aposta fort per consolidar-se en el mercat de les melmelades de qualitat.

LA XIFRA

37.000
quilos
de melmelades ha produït durant el 2018, un 9 per cent més que a l’any anterior.
219.000
euros
ha facturat per aquests conceptes durant el mateix període de temps, un 22 per cent més que l’any anterior.

Més producció, mes facturació i més mà d’obra

La Fageda va produir, l’any passat, un total de 37.000 quilos de melmelades, un 9% més que el 2017, i va facturar pel mateix concepte 219.000 euros, un 22% superior a l’exercici anterior. La Fageda elabora melmelades des del 2012. Va accedir a aquest mercat per recol·locar 20 treballadors de l’antic viver forestal que s’havien quedat sense feina. Ara, prop de 30 persones treballen o fan feines ocupacionals a l’obrador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.