Música

67È festival pau casals de prada de conflent

m.riera

Somnis en llibertat al Conflent

Res no predestinava Prada de Conflent a esdevenir un alt lloc per a la música, res, si no fos per l’arribada l’any 1939, fugint del règim franquista, del compositor i violoncel·lista català Pau Casals, que va trobar refugi a la població nord-catalana. A Prada de Conflent va fundar el festival que porta el seu nom i a Prada de Conflent va trencar el seu silenci musical el 2 de juny de 1950 quan va tornar a tocar en públic per celebrar el bicentenari de la mort de Johann Sebastian Bach. “Aquest festival era una cosa necessària, com un deute que jo tenia vers la ciutat que m’havia acollit”, va dir Pau Casals.

Seixanta-set anys després, doncs, el festival continua ben viu i s’ha escampat per tot el Conflent i bona part de la Catalunya del Nord. “Somnis en llibertat” és el somni de l’edició d’enguany. “En ocasió de la 67a edició, totes les emocions musicals naixeran dels somnis dels artistes convidats: compositors, músics, recitadors”, asseguren els organitzadors del festival que té el seu centre d’acció al magnífic monestir romànic de Sant Miquel de Cuixà.

Entre els artistes que participaran en l’edició d’aquest 2019 destaquen les sopranos Magali Léger i Marie Prebost; els violinistes Vassily Chmykov, Boris Garlitsky, Philippe Graffin i Ulf Walin, i els violoncel·listes Patrick Demenga, Emil Rovner, François Salque i Torleif Thedéen, sense oblidar l’organista Olivier Latry i els quartets Shanghai i Meta-4.

FESTIVAL PAU CASALS
Del 25 de juliol al 13 d’agost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.