Música

La capital del folk

Calaf acull del 28 al 30 de juny una nova edició del festival de música popular i tradicional DesFOLCa’t, que inaugurarà un concert únic d’acordionistes

The Denim Rips, Sandra Bautista, El Diluvi, RIU i Moonshine Wagon hi actuaran

El DesFOLCa’t, Festival de Música Popular i Tradicional de Calaf i l’Alta Segarra, reunirà els millors grups de folk i convertirà Calaf, un any més, en la capital catalana de la música popular i tradicional amb una tretzena de grups i diverses activitats paral·leles. El festival, que arriba a la 28a edició, se celebrarà del 28 al 30 de juny.

Els concerts més destacats seran el Pentakkordeon i els protagonitzats per El Diluvi, Moonshine Wagon i RIU. A més, el festival oferirà un seguit d’activitats paral·leles com ara Microconcerts de l’Alçada d’un Campanar, el 2n Concurs de Música Itinerant al Mercat de Calaf i una Matinal de Cultura Popular. També s’habilitaran diversos espais al poble per a les actuacions de l’Espai Off.

El festival s’obrirà amb un concert únic que reunirà dalt de l’escenari alguns dels cinc millors acordionistes del món. Sota el nom de Pentakkordeon actuaran a Calaf l’escocès Gary Blair, el colombià Antonio Rivas –que ja ha visitat el festival més d’una vegada–, l’italià Roberto Lucanero, el búlgar Petar Ralchev i el català Joan Garriga. Antonio Rivas, creador de l’espectacle, vol presentar una paleta de sabors de diversos acordions d’arreu del món.

La programació del DesFOLCa’t d’aquest any combina grups d’arreu del món amb tretze concerts. Escalfaran motors del festival els concerts de The Denim Rips i Bucket Brothers, que tindran lloc el divendres 28 de juny a la plaça Ravalet. Tancarà la nit de divendres la proposta After Folk JAM Session. El dissabte obrirà la programació el concert de Sandra Bautista a la plaça CRO, un dels descobriments de l’actual pedrera musical catalana. A continuació serà el torn de Cafè d’Alger a la plaça de les Eres (19 h), amb un repertori de la música chaâbi i les músiques del sud. A la mateixa hora, a la plaça Gran, tindrà lloc el concert de RIU, un projecte de sis joves músics amb l’objectiu de treballar i revisitar la música popular dels Països Catalans. A la nit, després del Pentakkordeon, serà el torn de Moonshine Wagon, grup de bluegrass accelerat i punk acústic, i de Folkatr3s, amb el seu repertori de ball folk, balls de parella i en cercle.

Tot plegat abans d’un dels concerts més esperats del festival, el dels valencians El Diluvi, que acaben de publicar nou disc, Junteu-vos, on revolucionen el seu folk festiu.

La programació del DesFOLCa’t acabarà el diumenge 30 de juny al matí a la plaça dels Arbres amb una Matinal de Cultura Popular i el Vermut Glosat a càrrec de Cor de Carxofa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.